NB I

A Bp. Honvéd szurkolói fizetik a klubra kiszabott büntetést

Hemingway szerint a klubot sajnálatosan és helytelenül büntették meg.

Az élvonalban negyedik helyezett Budapest Honvéd szurkolói felajánlották, hogy kifizetik azt a 200 ezer forintos büntetést, amelyet a magyar szövetség (MLSZ) szabott ki a klubra csütörtökön.

Erről George F. Hemingway, a kispesti egyesület tulajdonosa beszélt az M4 Sport péntek reggeli, Sportreggeli című műsorában, jelezve, hogy a drukkerek felajánlása reggel jutott el hozzá.

„A klubot sajnálatosan és helytelenül büntették meg, és ha a szurkolók ki akarják fizetni ezt a büntetést, akkor azt el fogjuk fogadni, mert úgy gondoljuk, hogy az egyesület és a drukkerek sem érdemlik meg ezt a szankciót” – mondta Hemingway.

A kispesti klub tulajdonosa arról is beszélt, hogy addig volt szükségük sok légiósra, amíg a Magyar Futball Akadémián nevelkedett fiatalokat nem tudták beépíteni a keretbe. Most azért alkotják többségében magyar futballisták a csapatot, mert már az 1998-as születésűeket is fel tudják hozni a felnőtt együttesbe.

„Júliusban volt tíz éve, hogy elkezdtem itt a munkát, és azt kell mondanom, 2010 előtt ellenséges közegben dolgoztunk, kevés volt a támogatás, és az volt az érzésem, hogy az akkori sportvezetés azt szerette volna, ha valahogy kimúlunk” – jelentette ki Hemingway, és hozzátette: egy haldokló közegbe lépett be, de ezt előzetesen nem tudta.

„A sportkormányzat 2010 óta nagyon sok támogatást ad, a magyar futball felemelkedése pedig az utóbbi négy-öt évben kezdődött el” – mondta.

George F. Hemingway a televíziós nézettségi adatokról azt mondta, nagyon jók és még jobbak lesznek, a helyszínen ugyanakkor még mindig kevés a néző.

„A 14 környező országot tekintve Magyarország negyedik a nézőszámok tekintetében, ami egyébként nem jó, nagyjából két-háromezer nézőt jelent, de miközben sok országban csökkent a nézőszám, Magyarországon lehetőség van arra, hogy hamarosan a mostanihoz képest kétszeres, háromszoros legyen” – tette hozzá.

Olvasói sztorik