NB I

Reagáltak az Újpest problémáira: a klub által felvett „hibalista” nem értelmezhető

Kapcsolódó cikkek

Megírtuk: az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban. A klub leszögezte, nem ő rendelte meg a munkálatokat, illetve nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel. A szakértő 63 pontban fogalmazta meg a nem elfogadható fejlesztéseket a Szusza Ferenc Stadionnal kapcsolatban, amelynek a jelenlegi tervek szerint november 22-e az átadási időpontja.

Erre reagálva a Nemzeti Sportközpontok (NSK) az MTI-hez szerda este eljuttatott állásfoglalásában leszögezte: „A Nemzeti Sportközpontoknak legfontosabb célja a beruházással kapcsolatban az, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és szakmai szabályoknak megfelelő, de a létesítményt használók igényei szerint átalakított létesítmény kerüljön átadásra. Ezért mind az Újpest 1885 Labdarúgó Kft, mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési-, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre, sőt a Nemzeti Sportközpontok, a projekt kapcsán minden fontosabb mérföldkőnél széleskörű egyeztetést tartott a labdarúgóklub és az UTE bevonásával.”

Az NSK emlékeztetett arra, hogy a létesítmény rekonstrukciójára nettó 800 millió forint áll az építtető rendelkezésére, amelyből az első ütemben a stadion pályavilágításának fejlesztése, korszerűsítése készült el még 2015 augusztusában. A második ütemben a létesítmény szurkoló-kiszolgáló egységeinek, egyes lelátórészeinek felújítását, az eddig csak szerkezetkész Megyeri út felőli fejépület II. emeletén a sportklubok számára irodahelyiségek létrehozását, új – stadionon belüli – közlekedési útvonalak kialakítását tartalmazó kivitelezési munkái zajlanak. A végleges kivitelezési határidő 2016. november 22., ezt követi a műszaki átadás-átvételi folyamat, a használatbavételi eljárás lefolytatása.

Az NSK közölte, mivel a kivitelezés jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft által felvett „hibalista” nem értelmezhető. A kivitelezésen jelenlévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, a jogszabályoknak való megfelelőségét.

A közlemény szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.

„Bízunk abban, hogy a Szusza Ferenc Stadion rekonstrukcióján minden érdekelt azért dolgozik vagy dolgozott, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeken belül mind a labdarúgócsapat, mind a szurkolók a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek” – tette hozzá az NSK.

Olvasói sztorik