NB I

Csertői rátámadt egy újságíróra

Félrerángatta, majd élesen kritizálta a Tolnai Népújság szerkesztőjét a Paks vezetőedzője, Csertői Aurél a múlt hétvégi, Újpest elleni döntetlen után.

Botrányosan viselkedett Csertői Aurél a Paks–Újpest (1-1) meccs után. Az edző rátámadt egy újságíróra.

– A mérkőzés utáni nyilatkozatot szerettem volna felvenni Báló Tamással, amikor odajött Csertői, elrángatott, és rám förmedt: „Mit képzelsz, te f*szszopó, hogy a csapat ellen írogatsz?! Tűnjél el a stadionból, a k*rva anyádat!” A biztonságiaknak kellett lefogniuk, különben nem is tudom, mit csinált volna velem – mesélte a BorsnakRónai Gábor, a Tolnai Népújság szerkesztője és a Nemzeti Sport helyi tudósítója.

– Néhány nappal korábban elemeztük a paksi csapat helyzetét, mi vezetett odáig, hogy lecsúszott az utolsó helyre. És egyik konklúzióként azt pedzegettük, hogy az edzőváltás lehet a megoldás. Erre rágott be Csertői. Nyilván kritikusak vagyunk, amikor ennyire gyengélkedik a csapat, de sosem írtam a Paks ellen – tette hozzá.

Rónai azt is elmondta, Tököli Attila segédedző és Gévay Zsolt csapatkapitány – ahelyett, hogy megnyugtatta volna a trénert – szintén nekiesett.

– Még nem döntöttem el, hogy jogi útra terelem-e az ügyet – mondta a Rangadónak a sajtós. – Bevallom, nagyon megviseltek a történtek. Csertői Aurél a meccs utáni sajtótájékoztatón is minősíthetetlenül beszélt rólam. Tizenegy éve tudósítom a sportnapilapot, Lengyel Feritől kezdve Gellei Imrével, Kis Károllyal, Máté Csabával, Tomiszlav Sziviccsel és Horváth Ferenccel is megfelelő munkakapcsolatban voltam, sohasem fordult elő hasonló eset. Beszéltem Haraszti Zsolt ügyvezetővel, aki megdöbbenve hallotta, mi történt…

A Bors nem érte el Csertői Aurélt, segítője, Tököli pedig nem kívánt élni a reagálás lehetőségével.

Olvasói sztorik