NB I

Négy fehérvári, három diósgyőri játékos a forduló csapatában

Az egyik legalacsonyabb átlagot hozta a legutóbbi kör, amelyben a legjobb játékos Delgado Villar lett.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 14. fordulóban álomcsapatunk 4-2-3-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 14. forduló álomcsapata

Rados (DVTK, 238) – Szolnoki (Videoton, 249), Pintér (FTC, 268), Vinícius (Videoton, 274), Ramirez (FTC, 245) – Filip (DVSC, 251), Gazdag (Honvéd, 248) – Delgado Villar (DVTK, 280), Bognár (DVTK, 266), Scsepovics (Videoton, 271) – Lazovics (Videoton, 252)

Az évad egyik legrosszabb fordulóját hozta a 14. kör, ugyanis az álomcsapat átlaga 258 lett, amit csupán a második és a tizenkettedik fordulóban elért 252-es átlag „überel”.

A forduló legjobbja ezúttal a DVTK-ból került ki, méghozzá a bombagólt szerző Delgado Villar személyében, az ő teljesítményét 280-ra értékelte az InStat. A vereséget szenvedő diósgyőriek közül rajta kívül még ketten fértek be a hétvége legjobbjai közé: talán kissé meglepő, de annak ellenére, hogy háromszor is maga mögé nyúlt, a legjobb kapus Ivan Rados lett – ez is azt bizonyítja, hogy kiemelkedő kapusteljesítményt nem láthattunk a 14. körben –, valamint Bognár István, aki két asszisztot jegyzett.

Cristian Ramirezről valószínűleg a legtöbb embernek a Horváth Ferenccel való afférja jut eszébe a hétvégéről, az ecuadori hátvéd azonban tizenhárom megnyert párharcot is a neve mellett tudhat, e mellett még hét labdát is szerzett, és három szabadrúgást harcolt ki.

Nem sokon múlott Gera Zoltán, Vogyicska Bálint, Kulcsár Dávid, Sebastian Achim és Mohamed Remili csapattagsága sem.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik