NB I

Gohér Gergő: így született a bombagól

A hátvéd szerint a válogatott szünet jót tett a Mezőkövesdnek, a Gyirmót elleni meccs pedig fordulópontot jelentett.

A három fordulóval ezelőtt még kiesőhelyen álló Mezőkövesd sorozatban harmadik győzelmét szerezte a bajnokságban az MTK Budapest hétvégi 1-0-s legyőzésével, a csapat így 19 ponttal jelenleg a tabella hatodik helyén áll. Az elmúlt meccsen győztes gólt szerző Gohér Gergő a gyönyörű találatáról, a csapat formaingadozásáról és jelenlegi pazar szériájáról is beszélt a Rangadó.hu-nak adott interjújában.

– Fontos győzelmet szereztünk az MTK ellen, megdolgoztunk a sikerért, és most a szerencsével sem álltunk hadilábon. Ahogy az elmúlt meccseken mindig, úgy most is egymásért, igazi csapatként küzdöttünk, ami ezúttal is meghozta a remélt eredményt. A gólom érdekes szituációból született: az első félidőben rendszerint hátul maradtam az MTK-játékosokkal a szögleteinknél, hogy ne tudjanak lekontrázni minket, így nem voltam tűzközelben, az ominózus esetnél azonban hátraküldtem az egyik csapattársamat a helyemre. A pontrúgás után Grgichez pattogott a labda, de ő háttal, míg én szemben voltam a kapuval, ezért kiabáltam neki, hogy passzoljon, amit meg is tett. Ösztönösen rá akartam futni a labdára, de láttam, hogy van egy két-három méter előnyöm a védőkhöz képest, így megtorpantam, hogy jobban rá tudjak dőlni a lövésre, ami végül is bejött. Még mindig nem vagyok százszázalékos formában, de napról-napra próbálok bizonyítani, és a gól, illetve a győzelmi szériánk is jót tesz az önbizalmamnak – árulta el a mezőkövesdi szélsővédő, aki a Videotontól az ötödik fordulóban elszenvedett vereség után kikerült a csapatból, és csak a Gyirmót ellen kapott újra lehetőséget a 12. körben.

A Mezőkövesd jelenlegi nyerő szériája pedig pontosan ezen a mérkőzésen kezdődött, de Gohér nem elsősorban a személyi változásokban látja a csapat formaingadozásának okát:

– Jól kezdtük a bajnokságot, ám aztán hullámvölgybe kerültünk, nyolc mérkőzésből csak egyet tudtunk megnyerni – úgy gondolom, ekkor sem játszottunk rosszul, nem voltunk alárendelt szerepben, mindössze a gyenge helyzetkihasználásunknak és apróságoknak volt köszönhető az eredménytelenség. A legutóbbi válogatott szünet nagyon jót tett a csapatnak, rengeteget dolgoztunk, hogy kijavítsuk az előforduló hibákat, történt egy-két csere a kezdőcsapatban, illetve érkezett Diallo, aki a gólérzékenységével és a küzdeni tudásával nagy lökést adott a gárdának. Az ő találatával eldőlt Gyirmót elleni mérkőzés igazi fordulópont volt: a meccs előtt megelőztek minket a tabellán a győriek, de egy kilencvenkettedik percben szerzett góllal sikerült nyernünk ellenük – utána pedig, akárcsak a bajnokság elején, a Haladás és az MTK ellen is sikerült pontokat, sőt ezúttal két győzelmet szereznünk. Úgy érzem, a csapat jelenleg nagyon egyben van, mindenképp azon leszünk, hogy ezt a remek szériánkat ne kövesse olyan rossz sorozat, mint az elsőt, ám az elsődleges cél továbbra is a bennmaradás – ha ez megvan, utána persze lehet merészebbet álmodni.

Olvasói sztorik