NB I

Remili: a búcsú úgy zajlott le, ahogy a nagykönyvben meg van írva

A Vasas támadójának felejthetetlen élmény marad a stadionbúcsú.

Mohamed Remili szerezte a Vasas utolsó gólját a régi Illovszky Rudolf Stadionban szombat este a Videoton elleni találkozón az NB I 14. fordulójában. A támadóval az angyalföldiek hivatalos honlapja készített interjút, melyben kérdezték a stadionbúcsúztató légköréről, valamint a Fáy utcában töltött legszebb emlékeiről.

– Amit mindenképpen ki szeretnék emelni, hogy a stadionbúcsúztató, az előzményeivel, minden körítésével együtt úgy zajlott le, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, ahogyan egy ilyen érzelemdús eseménynek le kell zajlódnia. Előtte pontosan ilyen hangulatot képzeltem el. Elképesztő érzés volt mindezt átélni. A rengeteg néző és az a fergeteges szurkolás, felejthetetlen marad számomra. Nagyon jó lenne, ha majd az új stadionban is legalább ilyen sokan látogatnának ki rendszeresen. De szurkolóink nagyon megadták a módját ennek az utolsó meccsnek – mondta elégedetten Remili.

– A legelső emlék, 2008 augusztusából van, amikor még ellenfélként, újpestiként jöttem ide, és 4-2-re kikaptunk a Vasastól. Az mély nyomokat hagyott bennem. Az is emlékezetes marad számomra, amikor Mészöly Géza irányítása alatt az első Vasas-meccsemet játszottam, 2009 augusztusában. Az idénynyitón a Paks ellen, 3-1-re nyertünk, amiből két góllal vettem ki a részemet. De említhetném a 2014/15-ös teljes NB II-es idény hazai meccseit, amelyek mindegyikén kiváló volt a hangulat, bajnokok lettünk és 19 góllal elnyertem a gólkirályi címet, valamint az év játékosának is megválasztottak. És semmiképpen sem hagynám ki a korábbi NB I-es idényünk hazai találkozóit sem, amelyeknek utolsó fordulóiban egymásra talált a csapat és a közönsége és sikerült kiharcolnunk együtt a bennmaradást. Az idei bajnokságnak pedig minden hazai mérkőzése felejthetetlen számunkra, de egyértelműen ez az utolsó kiemelkedik mindegyik közül. Köszönjük lelkes szurkolóinknak az eddigi elképesztő bíztatást – folytatta a 31 éves támadó, majd a fehérváriak ellen szerzett góljáról és a Berecz Zsomborral való kapcsolatáról is beszélt.

– Nekünk ez a negyedik közös idényünk, bármennyire is hihetetlen ezt így kimondani, tudva azt, hogy Zsombi még mindig csak 20 éves. De edzéseken is, amikor kétkapus játék van, akkor is rendre gyakoroljuk az ehhez hasonló ütempasszokat. Hiába vagyok háttal neki, ő bátran berúgja a szabad területre, mert tudja, hogy én vakon is beindulok. Ez két játékos egymásra hangolódásának a gyümölcse, amikből már elég sok gólt szereztünk, és hála Istennek ez történt a Videoton elleni gólnál is – így Remili, aki végül arról is beszélt, hogy tudomása szerint hol fog a továbbiakban készülni és játszani a Vasas.

– Úgy hallottam, hogy a néhány saroknyira található, Láng Vasas pályán fogunk edzeni. Szakmai stábunk a héten már fel is térképezte az öltözőket, és a pályákat. De ezzel azért várjuk meg a hivatalos bejelentést. Jövő héten, Kecskeméten játszunk az Újpesttel, majd az idei két „hazai” találkozónkon pedig nagy valószínűség szerint Kispesten lépünk pályára. De nekünk nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy hol játszunk, hanem a játékunkra kell összpontosítanunk, ugyanolyan összeszedettséggel, mint az eddigi 14 bajnokin és akkor hiszem, hogy továbbra is jönni fognak az eredmények.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik