NB I

Gera Zoltán: néha kellenek az ilyen mérkőzések

A rutinos középpályás szerint a Fradi a Diósgyőr legyőzésekor megmutatta, hogy milyen karaktere van.

A Ferencváros 3-2-re győzött a Diósgyőr ellen a DVTK Stadion búcsúztatóján. A végig kiélezett, rendkívül izgalmas összecsapás után Gera Zoltán nyilatkozott a FradiMédiának.

– Nagyon jó hangulat volt a mérkőzésen. Amikor egy csapat kettő-nullára vezet, kiegyenlít az ellenfél, majd rúgunk egy győztes gólt, és három-kettőre meg tudjuk nyerni a meccset, ilyenkor sokkal nagyobb az öröm, mintha egy sima három-nullás győzelmet arattunk volna. Néha kellenek az ilyen mérkőzések – kezdte Gera.

– Örülök, hogy a csapat megmutatta, milyen karakter van benne, mert kettő-kettő után nem volt egyszerű játszani. Három-kettő után kellett volna még egy gólt rúgni kontrából, meg voltak a lehetőségeink, akkor nem kellett volna izgulnunk. Összességében megérdemeltük a győzelmet.

Mivel a Vasas és a Videoton ikszelt egymás ellen, a forduló nyertese a Ferencváros volt.

– Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, hozni kell a mérkőzéseket, ahogy tettük tavaly is. Ha ez így történik, akkor nem azzal kell foglalkozni, hogy az ellenfelek mit játszanak. Persze figyeltük a Vasas és a Vidi meccsét, és örülünk a döntetlennek, mert egyik riválisunk sem tudott ellépni, visszaszereztük a második helyet. Fontos, hogy a hátra lévő öt őszi mérkőzést jó szériával hozzuk, és akkor tavasszal meglátjuk, hogy alakul – tette hozzá.

Olvasói sztorik