NB I

Szakály Dénes góljával pontot szerzett a Paks

Banai tizenegyest hárított, de a végén mégsem tudott nyerni az Újpest, ráadásul Kecskést is kiállították.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Paksi FC – Újpest FC 1-1 (0-1)
Paks, játékvezető: Bognár T.
Paks: Kemenes – Báló, Kovács G., Gévay, Kulcsár D. – Papp K. (Jelena, 85.) – Bertus, Koltai (Székely, 72.), Bartha, Laczkó (Vernes, 60.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Banai – Nagy T., Heris, Kecskés Á., Mohl – Windecker, Bardhi – Balogh B. (Pávkovics, 87.), Balázs B., Diarra (Angelov, 64.) – Lázok (Nagy G., 64.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Szakály D. (90.), illetve Balázs B. (9.)
Kiállítva: Kecskés Á. (96.)

Bár még messze a szezon vége és a lemaradás nem tetemes, lassan el kellett kezdenie pontokat gyűjtenie a Paksi FC-nek, amely 13 fordulót követően a tabella utolsó helyén szerénykedett. A szombati alkalom erre az Újpest ellen volt, a lila-fehérek a 6. helyről várhatták a mérkőzést, miután 4-4-es döntetlent játszottak a Diósgyőrrel.

A Paks kapujába az előző fordulóban sokat bakizó Székely György helyére visszakerült Kemenes Szabolcs, de Vernes Richárd sem volt kezdő ezúttal. Az Újpest részéről Balajcza Szabolcs ezúttal sem volt kerettag, Pávkovics és Andrics a kispadon kezdtek.

Az Újpest indította útjára a játékszert, de az első helyzet a Paksé volt. A 3. percben Koltai lőtt mellé a tizenhatoson belülről. Másodpercekkel később Hahn tört be a tizenhatosra, de 12 méterről fölé lőtt. A 6. percben Balogh Balázs lőtt oldalhálót.

A 9. percig kellett várni az első gólra. Balázs Benjámin Kovács Gábor rövid hazaadására lecsapva könnyedén gurította el Kemenes mellett a labdát (0-1).

A 14. percben Bardhi lőtt fölé szabadrúgásból, majd pár perc múlva Windecker is megtette ugyanezt. A 23. percben is a vendégek voltak veszélyesek. Diarra a bal oldalról a tizenhatosra cselezte magát ziccerbe, de az utolsó pillanatban menteni tudtak a paksiak.

A 31. percben Papp Kristóf veszélyes beadását vágta ki Kecskés. Két perccel később ismét Papp veszélyeztetett, ezúttal fejjel, majd az ismétlést Kulcsár rúgta a kapu fölé. A 43. minutumban Heris és Gévay kakaskodásért kapott sárgát.

A félidőben más már nem történt, így vendégvezetéssel ért véget a játékrész.

Mezőnyjátékkal folytatódott a meccs a második félidőben, de az 57. percben váratlanul büntetőhöz jutottak a hazaiak: Kulcsárt faultolták. Báló tizenegyesét Banai bravúrral hárította.

A 60. percben Kulcsár sárgult be, ezután pedig Laczkót Vernes váltotta. Négy percre rá Diarra helyett Angelov, Lázok helyett Nagy Gábor állt be. Nem sokkal később Báló sárgult be Nagy Tibor felvágásáért.

A 72. percben Koltai is lejött, Szakály Dénes beállt. A 76. minutumban Kecskés Ákos sárgult be. A 84. percben Angelov lépett ki Balogh labdájával, de 10 méterről képtelen volt góllal befejezni az akciót, Kemenes hárított.

A 85. percben Szakály Dénes a tizenhatos sarkáról lőtt, Banai nagyot védett. Ezután Papp Kristóf helyére Jelena érkezett. Két percre rá Balogh Balázs is lejött, Pávkovics kapott lehetőséget.

A 90. percben váratlanul egyenlített a Paks: egy szabadrúgást követő kavarodásnál Szakály találta meg leghamarabb a labdát, ez pedig gólt ért (1-1).

Közvetlenül a középkezdés után Windecker megnyerhette volna a meccset az Újpestnek, de Windecker öt méterről célt tévesztett. Két perccel később a másik irányba is eldőlhetett volna a meccs, Bertus lőtt közelről, Banai védett. A 94. percben aztán megint a fővárosiak nyerhettek volna, Nagy G. beadásából Angelov a felső lécre fejelt, majd Pávkovics Kemenest találta el. A négyperces hosszabbítás hatodik percében Kecskés második sárgával kiszállt a meccsből.

Bár az utolsó pillanatokig úgy tűnt, az Újpest kötelezőnek tűnő, de fontos három pontot gyűjt Tolna megyében, ám Szakály Dénes legalább egyet otthon tartott. Ez a Paksnak azért jött jól, mert a Diósgyőr időközben vereséget szenvedett a Ferencváros ellen.

A Rangadó.hu szakértője, Éger László, a magyar válogatott, a Paks, a Debrecen és a Dunaújváros egykori védője:

– Igazságos döntetlen született. Mi és az Újpest is győzhetett volna, nekünk büntetőnk volt, nekik kapufájuk, de az egy pontra minimum rászolgáltunk.

Olvasói sztorik