NB I

Zsinórban harmadszor nyert a Mezőkövesd

A Mezőkövesd 1-0-ra győzött az MTK ellen Gohér Gergő találatával, s sikerével a tabella hatodik helyére lépett előre.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1815 néző, játékvezető: Berke

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Szeles, Hudák, Gohér – Mevongou, Egerszegi (Bacelic-Grgic, 57.), Molnár (Sós, 63.), Strestík, Kink (Vosahlik, 80.) – Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
MTK: Petkovics – Okuka (Baki, 82.), Poór, Vukmir, Vadnai – Vass (Nikac, 82.), Kanta, Vogyicska, Korozmán (Varga, 65.) – Myke, Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerző: Gohér (75.)

Alsóházi rangadót játszottak az OTP Bank Liga 14. fordulójában, ugyanis a nyolcadik Mezőkövesd a kilencedik MTK-t látta vendégül. Kedvező jelekkel várhatták a felek az összecsapást, a hazaiak gyenge kezdés után az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendültek, hiszen a legutóbbi két bajnokijukon sikerült győzniük. Múlt héten, hazai pályán nyertek a Haladás ellen, azelőtt pedig a Gyirmótot verték idegenben. Az MTK legutóbb szoros csatában verte a győri alakulatot, s a Magyar Kupában mindkét csapat sikerrel vette az akadályt.
A vendégek kezdték aktívabban az összecsapást, először Kanta József szánta el magát lövésre, majd Ramos fejesét gyűjtötte be Tujvel. A 11. percben az első hazai lehetőséget is feljegyezhettük, Kink löketét fogta Petkovics. Ezt követően Vadnai hozta ziccerbe Ramost, ám a brazil támadó az ötösön belülről nem tudta eltalálni a kaput.
A 28. percben Torghelle előkészítése után Vogyicska lopta a távolságot, s a tizenhatos vonalán átlépve spiccel lőtt a Mezőkövesd kapuja fölé. Az MTK ezekben a pillanatokban dominált, Kanta lépett ki üresen, majd jó 12 méterről tévesztett célt. A 34. minutumban Góhér remek ütemben ívelte be a labdát a vendégek védelme mögé, Molnár öt méterről, kapásból lőtt a kapu mellé. Komoly lehetőség maradt kihasználatlanul. A játékrész zárszava a hazaiaké lehetett volna, ám Okuka furcsán pattanó felszabadítását hárítani tudta Petkovics.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidő elején sem változott a mérkőzés képe. A 60. percig kellett várni az újabb próbálkozásra, Ramos visszapassza után Vogyicska lőtt 14 méterről a kapu mellé. S mindez talán a hazaiakat is arra ösztönözte, hogy mutassanak valamit, előbb Kink, majd alig később Strestik vállalkozott a másik oldalon.
A 75. percben jóformán a semmiből szerzett vezetést a Mezőkövesd. Egy hazai szögletet követően Gohér Gergő jó 25 méterről, kapásból, ballal lőtte ki a hosszú alsót. (1-0)

A hajrában Teodoru Vaszilisz kettőt is cserélt, s csapata erőfeszítéseket is tett az egyenlítés érdekében. A csereként beálló Nikac szinte egyből fejjel veszélyeztetett. A Mezőkövesd azonban nem kapott gólt, zsinórban harmadszor nyert, s a tabellán a hatodik helyre lépett előre. Az MTK továbbra is nyeretlen idegenben, egyúttal a kilencedik pozícióba csúszott vissza.

Olvasói sztorik