NB I

Egy gólt megőrzött előnyéből a DVSC

Majdnem egy teljes félidőt emberelőnyben játszott a tizenegyest is hibázó Gyirmót.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Gyirmót FC – Debreceni VSC 1-2 (0-2)
Gyirmót, játékvezető: Vad II
Gyirmót: Sebők – Áchim (Simon András, 62.), Bojovics, Jancsó (Nagy O., 84.), Présinger – Kiss M., Filkor – Vass P., Paku (Madarász, 62.), Sallói – Simon Attila. Vezetőedző: Urbányi István
DVSC: Danilovics – Jovanovic, Mészáros N., Brkovics, Bobko – Tőzsér, Filip – Mészáros K. (Horváth Zs., 68.), Holman (Nagy Z., 75.), Szakály – Vittek (Szekulics, 62.). Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerzők: Madarász (71.), illetve Vittek (9.), Holman (13.)
Kiállítva: Présinger (81.), illetve Tőzsér (42.)

A Gyirmót FC vendége volt a Debrecen az élvonal 14. fordulójában. Bár az újonc nem kezdett túl erősen – 13 ponttal állt a játéknap előtt –, mégis rangadót rendeztek az Alcufer-stadionban: a DVSC is csak 15 pontot szorgoskodott össze a kezdésig.

Már az első percekben egyértelmű volt, hogy a vendégek nagyon is javítanának a fentebb említett gyenge mutatón: Robert Vittek a kilencedik percben szerzett vezetést egy igencsak tetszetős, mintegy 30 méterről eleresztett bombagóllal (0-1). Ha egy üzlet beindul… négy percre rá Holman Dávid is a léc alá helyezett – Vittek ezúttal gólpasszt jegyzett (0-2).

A folytatásban is DVSC-fölény jellemezte a meccset: fél óra elteltével Sebőknek kellett védenie egy szöglet utáni fejesnél. A játékrész hajrájába érve viszont nehéz helyzetbe kerültek a vendégek: Tőzsér Dániel becsúszása azonnali piros lapot ért, így a szünet előtt pár perccel megfogyatkozott a Debrecen.

A második játékrészt ennek is köszönhetően a Gyirmót kezdte aktívabban. Nyolc perc elteltével büntetőhöz is jutottak a vendéglátók, de Danilovics kivédte Kiss Máté sarokra helyezett tizenegyesét. Danilovicsnak a folytatásban is akadt dolga: Sallói lövését hatástalanította egy óra játékot követően. Filkor fejese is a vendégek kapusában akadt el, nem úgy a csereként beállt Madarász lövése, aki 12 méterről lőtt a kapuba egy beadást követően (1-2).

A hajrában megpróbálta begyötörni az egyenlítést jelentő gólt a Gyirmót, több lehetősége adódott még Présinger második sárga lapos kiállítása után is, de nem sikerült: egy gól megmaradt a DVSC előnyéből, amely így fontos három ponttal térhet haza.

Olvasói sztorik