NB I

Nalepa fejese döntött a DVTK stadionbúcsúztatóján

A Ferencváros ötgólos meccsen hozta el a három pontot Diósgyőrből.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 2-3 (1-2)
Miskolc, DVTK Stadion, 8052 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Rados – Lázár P., Lipták, Jagodinskis, Nemes – Elek, Dausvili (Bacsa, 81.) – Vela, Bognár I., Nono (Nikházi, 74.) – Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér, Ramirez – Gera, Hajnal (Hüsing, 81.) – Lovrencsics (Csukics, 63.), Djuricin, Nagy D. (Radó, 70.) – Busai Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Novothny (41.), Nono (58.) illetve Jagodinskis (öngól, 20.), Busai (30.), Nalepa (65.)

Kilenc nyeretlen találkozó után a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett a DVTK, amely most a Ferencvárost fogadta a stadionbúcsúztató-mérkőzésen. A vendégektől hiányzott a házi gólkirály, Böde Dániel, a kezdőben viszont helyet kapott Gera Zoltán, Lovrencsics Gergő és Hajnal Tamás is. A mérkőzés előtt köszöntötték Horváth Ferencet, aki századjára irányított a kispadról vezetőedzőként az NB I-ben.

A hazai szurkolóknak köszönhetően remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, és az iramra sem lehetett panasz, igaz nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A 20. percben aztán a semmiből vezetést szerzett a Ferencváros, Busai játszott ki szélre Djuricinhez, akinek a középre tett labdájába Jagodinskis nagyon rosszul ért hozzá, így a saját kapujába perdült a labda, öngól, 0-1. A gól láthatóan megfogta a hazaiakat, ezután a Ferencváros irányította az összecsapást és több lövéssel is próbálkozott. Ennek meg is lett az eredménye, Dilaver lövése után Busai elé pattant a labda, a csatár pedig nem hibázott közelről, 0-2. Két perccel később Elek szépíthetett volna, ám közeli fejesét Dibusz hatalmas bravúrral hárította. A szünet előtt azonban még jött a hazai gól Novothny révén, aki a Bognártól kapott labdát öt méterről ziccerben a jobb felsőbe bombázta, 1-2.

Az 54. percben felpaprikázódott a hangulat, amikor a hazaiak vezetőedzője, Horváth Ferenc, és a vendégek balhátvédje, Cristian Ramirez összekakaskodott az oldalvonalnál. Ramirez megúszta sárgával, a tréner pedig maradhatott a kispadon. Az 57. percben Lipták adott kitűnő labdát Novothnynak, a csatár átemelte Dibuszt, ám a gólvonalról kifejelte a labdát az egyik vendég hátvéd. Alig egy perccel később azonban már jött az egyenlítő Gól, Nono bombagólt ragasztott húsz méterről a jobb ficakba, védhetetlen, 2-2. Felpörögtek az események, a 65. percben ismét előnyhöz jutott a Fradi, egy bal oldali szöglet után Nalepa emelkedett a legmagasabbra, és a léc alá fejelt, 2-3. Két perccel később ajtó-ablak ziccert hagyott ki Elek Ákos, közelről Dibuszba lőtte a labdát. Horváth Ferenc Dausvili helyére beállította Bacsát, így támadóbbá vált a hazai csapat. Hiába próbálkozott azonban a DVTK lelkesen, a Ferencváros jól állta a sarat, és végül meg is nyerte a meccset.

Olvasói sztorik