NB I

A legfiatalabb csapat vezeti az NB I-et, a Fradi nem túl sportszerű

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) statisztikájából kiderül, hogy a Debrecen messze a legidősebb együttes.

Több statisztikát is elkészített a Hivatásos Labdarúgók Szervezete az NB I eddig eltelt tizenhárom fordulójáról, ezekből pedig kiderül, hogy mely csapat rendelkezik a legfiatalabb kerettel, hány külföldi játékos lépett pályára, illetve, hogy melyik csapat a legsportszerűbb.

Az NB I 13. fordulója után készült kimutatás szerint összesen 284 játékos lépett pályára az eddigi küzdelmekben, közülük 216 magyar (76 százalék), és 68 külföldi (24 százalék), ami megfelel a játékpercekre számított értékeknek. Az átlagos életkor 26,61 év.

Érdekesség, hogy a bajnokságot vezető Vasas (24,94 év) rendelkezik a legfiatalabb csapattal, míg a messze legidősebb Debrecen (28,64 év) csak a 9. pozíciót foglalja el a tabellán. Egyedül a sereghajtó Paks együttesében léptek pályára kizárólag magyar labdarúgók (100 százalék), míg a legkevesebb magyar játékperccel rendelkező Ferencváros (56,7 százalék) a harmadik helyen áll.

Nem meglepő módon az átigazolásokból kizárt Újpest csapatában szerepelt a legkevesebb játékos (20 fő), míg legtöbben a Debrecen együttesében kaptak játéklehetőséget (30 fő).

Tizenhárom kör után 357 sárga, 15 második sárga és 5 azonnali piros lapot osztottak ki a játékvezetők. Ez összesen 402 büntetőpontot jelent, ami átlagosan 33,5 büntetőpont csapatonként.

A legsportszerűtlenebb együttes a Ferencváros 43 első és 2 második sárga lappal. Az újonc Gyirmót a legsportszerűbb, ám csak az Újpest és a Videoton együtteséből nem állítottak ki senkit az idényben.

Egyéniben a ferencvárosi Nalepa Michal a legsportszerűtlenebb labdarúgó. Azokat a játékosokat rangsoroltuk az egy-egy büntetőponthoz társítható játékpercek mennyiségével, akik legalább öt büntetőpontot gyűjtöttek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik