NB I

Horváth Ferenc: aki elbizonytalanodik, nyúljon bele a gatyájába, és nézze meg mi van ott

A DVTK vezetőedzője tudja, a szombati meccs egy olyan nap a játékosai számára, ami nem jön vissza soha többé az életben.

Szombaton az FTC elleni bajnoki találkozóval búcsúzik a DVTK a saját stadionjától az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón a miskolciak vezetőedzője, Horváth Ferenc, valamint a hátvéd, Lipták Zoltán válaszolt a kérdésekre.

– Több szempontból is fontos a mai mérkőzés, mindenekelőtt méltóképpen szeretnénk búcsúzni a stadiontól – idézi a Diósgyőr trénerét a dvtk.eu. – Úgy érzem fölfelé ívelő pályán jár a DVTK, nem szeretnénk megtorpanni az FTC ellen, mint a bajnokság első körében, hanem szeretnénk olyan lendületet kapni ettől a mérkőzéstől, mint a Ferencváros kapott az előzőtől. A heti munka során elszántnak láttam a fiúkat, bízom benne, hogy ez az eredményen is látszani fog, de a mutatott játékon mindenképpen. Remélem, a játékosoknak lesz még alkalmuk ekkora tömeg előtt játszani, de ez a pillanat már soha nem tér vissza, meg kell ragadni, különben örök seb marad. Nagyon sok minden megfordulhat egy jó eredménnyel. Rengeteg ember ki fog jönni a stadionba, szeretnénk nekik örömöt szerezni. Inkább egy kicsit vissza kell fognom a játékosaimat, hiszen ezer fokon égnek. Mindenkinek kell, hogy legyen belső motivációja ezen a meccsen, de vigyázni kell, hogy ne ész nélkül játszunk. Ez egy olyan lehetőség minden DVTK-játékos számára, ami soha nem fog vissza jönni, és nagyon nagy baj lesz, ha a meccs után mondjuk azt mondjuk “jaj de kár, még többet kellett volna tenni a pályán”. Egyszer már kaptunk a Fraditól egy nagy pofont, de az igazi kihívást éppen ez jelenti, hogy oda kell állnunk eléjük még egyszer. Ha valaki elbizonytalanodik, akkor bele kell nyúlni a gatyába, és megnézni mi van ott, ha férfiak vagyunk, megtaláljuk amit meg kell, és úgy állunk oda. Nagyon fontos nekünk is a stadion búcsúztatása, a csapat összedobott pénzt, amit a szurkolóknak szeretnénk felajánlani, hogy a tervezett koreográfiát elkészítsék.

– Teltház lesz, nagyon bízom benne, hogy a szurkolók belehajszolnak minket a győzelembe – mondta Lipták Zoltán, a DVTK védője. – Él bennünk a Fradi elleni legutóbbi meccs, hiszen nem mindennap kap az ember hat gólt, nagyon rossz volt megélni. Biztos vagyunk benne, hogy ez is bennünk lesz, van mit visszaadni nekik, ezért is fogunk még jobban küzdeni.

Olvasói sztorik