NB I

Ha most sem születik NB I-es nézőcsúcs, akkor soha

Nincs túlságosan magasan a léc, könnyen összejöhet az évadrekord a szombati stadionbúcsúztatások alkalmával.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Budapest Honvéd – Swietlesky Haladás, 15.30
Diósgyőri VTK – Ferencváros, 17.30
Vasas – Videoton FC, 17.45
Paksi FC – Újpest FC, 18.00
Gyirmót FC – Debreceni VSC, 18.00
Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest, 18.00

Igazán különlegesnek ígérkezik az NB I 14. fordulója, szombaton két stadionbúcsúztatót is rendeznek, a Vasas és a Diósgyőr otthona is megújul a jövőben.

Az angyalföldiek búcsúja igazán méltó a klub múltjához, hiszen az együttes listavezetőként fogadja a második helyen álló Videotont a forduló rangadóján. A piros-kékek ötpontos előnnyel vezetik a bajnokságot a fehérváriak előtt, így egy esetleges vereséggel is elsőként búcsúznának az Illovszky Stadiontól, ugyanakkor vélhetően a várhatóan népes Vasas-tábor – a találkozóra ingyenes a belépés – ünnepelni szeretne a létesítmény utolsó mérkőzését követően.

Hasonlóképpen ünnepi hangulat várható a Diósgyőr otthonában is, ugyanis a címvédő Ferencváros lesz a vendég a stadionbúcsúztatón. A zöld-fehérek az elmúlt években rendre remek hangulatú összecsapásokat vívtak Miskolcon, a szurkolással vélhetően ezúttal sem lesz gond, hiszen a mérkőzésre már minden hazai jegyet, egész pontosan 7466 darabot eladtak.

A negyedik Haladás az ötödik Honvédhoz látogat, míg a sereghajtó Paks és az Újpest mérkőzésén két hosszú ideje nyeretlen gárda szeretne javítani.

Kispesten is akció lesz a hétvégén, ugyanis egy különleges jubileumot ünnepel hétvégén a hazai klub, a csapat ultrái (Ultra Red Boys) által elfoglalt lelátórész, az Északi Kanyar most 25 éves, ennek alkalmából az álló szektorokba éppen annyiba kerül majd a jegy, mint negyed százada: 150 forintba.

Minden adva van tehát az évadbeli nézőcsúcs eléréséhez, és ehhez nem is kell megmozdulnia olyan sok szurkolónak, hiszen a 11. fordulóban regisztrált 23 571 néző (ekkor rendezték csaknem 12 ezer drukker előtt a Fradi-Újpest derbit) egy közepes Bundesliga 2-es csapat egyetlen meccsén összejön…

Olvasói sztorik