NB I

„Az ilyen meccsekért érdemes futballozni Magyarországon!”

Hangya Szilveszter alig várja a Videoton elleni csúcsrangadót, a Vasas fiatal szélsője a bajnokság minden pillanatát élvezi.

Eddig egyszerűen képtelen hibázni a Vasas a nemzetközi kupákban indult hazai ellenfelek ellen: az FTC, Videoton, MTK, Debrecen négyessel hat mérkőzést játszottak az ősszel, mind a hatot megnyerték a piros-kékek! Ha a hetediket is behúznák, már ki lehetne mondani, bajnokesélyes az Oenning-csapat, hiszen szombaton a második helyezett Videotont fogadják és győzelmükkel nyolc pontra növelhetnék előttük az előnyüket.

A Vasas menetelésében főszerepet játszik a fiatal Hangya Szilveszter. A huszonkét éves szárnyvédő remekül feltalálta magát a mostani szerkezetben, erről és a Vidi elleni (Fáy utcai stadion-búcsúztató) meccsről is megosztotta gondolatait a Rangadóval. Íme, a legszorgalmasabb angyalföldi játékosok egyikének véleménye:

A Vidi elleni mérkőzés esélyeiről

– Nem merném kijelenteni, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hisz az egyik legerősebb magyar csapattal játszunk. De tény, nagyon szép eredményeket értünk el eddig, ha sikerülne szombaton nyernünk, nagy lépést tennénk a céljaink felé, leszakítanánk kicsit a Videotont. Különleges mérkőzés lesz, hiszen a stadiont is ezzel búcsúztatjuk, nagyon fontos mindannyiunk számára – de nem az ünnepségre, hanem a meccsre készülünk.

A rangadó szakmai lehetőségeiről

– Úgy érzem, akkor lehet esélyünk, ha gyorsan tudunk játszani. Ha egy-két érintéssel fel tudjuk passzolni a labdát a támadók felé, akkor gondot okozhatunk a Vidinek. Ugyanakkor nem szabad engedni, hogy leforduljanak, mert ha ránk hozhatják a labdát, az nekik nagyon jól fekszik. Nekünk erősségünk a kontrajáték, de előre nem lehet megmondani, mennyire fogjuk ezt játszani, a pálya talaja sem biztos, hogy kedvez hozzá.

A Vasas felszabadult őszi játékáról

– Kétségtelenül önbizalmat ad a csapatnak az eddigi szereplés. Tavasszal szinte minden meccsen úgymond kést szorítottak a torkunkhoz, muszáj volt nyerni, idén viszont eddig minden jól alakult. Többnyire teher nélkül játszunk, nincs veszítenivalónk és ez így lesz most szombaton is. Épp ezért senki nem fél megcsinálni olyan dolgokat sem, amik tavaly még nem fértek bele. Nekünk, fiataloknak jót tett, hogy korán lehetőséget kaptunk, kellett ez a fél-egy év, hogy belerázódjunk az NB I-be. És az új szerkezet is passzol hozzánk, én például nyugodtan mondhatom, ez a mostani játékrendszer szinte nekem lett kitalálva, élvezem, hogy sokkal többet segíthetem a támadásokat.

És végül a futballünnepről…

– Nincs még szó bajnoki címről, dobogóról, egyszerűen addig szeretnénk tartani a mostani pozíciót, amíg lehet. Próbálunk a földön járni, de közben élvezzük az egészet. Ismét jön egy biztosan remek hangulatú, telt házas meccs, jó ellenfél ellen: mi kell még? Szerintem ezért érdemes futballozni Magyarországon, az ilyen mérkőzésekért, mint a Vidi elleni lesz. Jó lenne minél több hasonló a bajnokságnak!

Olvasói sztorik