NB I

„Ők voltak viperákkal felfegyverkezve, nem a szurkolók” – reakció Fradi-ügyben

A Ferenczvárosi C-közép a szerdán megjelent, MTI által kiadott közlemény kapcsán a helyszínen megjelent tagok beszámolói és videófelvételek alapján a következőkről tájékoztatja a közvéleményt:

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgói a szurkolók kérése és a bevett szokások ellenére nem köszönte meg a szurkolóknak a szurkolást.

Az eset komoly indulatokat szült a szurkolótáborban, azonban ennek ellenére egyetlen szurkoló sem mászott át a korláton, egyetlen szurkoló sem kísérelt meg a pályára rohanni, vagyis úgynevezett „szurkolói rendbontás” nem történt!

Az ideiglenes korláton a Valton Security emberei másztak át a szurkolók közé, ők voltak viperákkal felfegyverkezve – azaz nem a szurkolók, ahogy ezt az MTI közleménye elmulasztja egyértelműsíteni. Végül a nyilvánvaló provokáció ellenére lökdösődésen kívül szerencsére semmilyen komolyabb atrocitás és információink szerint személyi sérülés sem történt, köszönhetően Tóth Csaba Valton-vezető hatékony fellépésének is, illetve a lényeg, ahogy az MTI amúgy nagyrészt félretájékoztató közleménye is kijelenti: rendőri intézkedés nem történt.

Összességében kijelenthető, hogy minden hátsó szándék és provokáció ellenére a bojkottáló Fradi-ultrák a sokadik alkalommal bizonyították az elmúlt években, hogy Kubatov Gábor rögeszméje, a diszkriminatív vénaszkenner felesleges. Sokadszorra derül ki az is, hogy a biztonsági szolgálatok a vonatkozó törvényeket esetenként megszegik.

Olvasói sztorik