NB I

Így vigyáznak a szurkolókra Diósgyőrben és környékén

Fokozott ellenőrzés lesz szombaton, amikor a Ferencváros látogat Miskolcra.

Miskolcon szombaton 17.30-tól rendezik a Diósgyőr–Ferencváros mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja – írja a police.hu oldalon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mérkőzést az illetékes bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség a megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A megyeszékhelyre a 3-as számú főúton érkezőket a városba bevezető útszakasznál, míg az autópályán érkező FTC-szurkolókat az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtója után, a Skoda autószalon előtt gyülekeztetik, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.

A vendégszurkolók számára lényeges változás, hogy a korábban megszokott, részükre kijelölt parkoló helye megváltozott. A régi útvonalon ne próbálják megközelíteni a stadiont, mert ott építési munkálatok vannak folyamatban.

A kijelölt új parkolóhely a Glanzer Miksa utcán található. A gépjárművekkel itt lehet megállni és innen kb. 300 métert gyalogosan kell megtenni a stadion beléptető kapujáig.

Felhívják a hazai szurkolók figyelmét, hogy a 29-es számú autóbusz közlekedésében időszakos forgalomkorlátozás várható, így a mérkőzést megelőző időben a DIGÉP felőli részről nem lehet tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont.

A beléptetőrendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik