NB I

Koncentrációhiány? Balszerencse? Miért nem nyert két hónapja bajnokit az Újpest?

Lázok János és Cseke Benjámin a gólgazdag meccseket játszó csapat negatív szériájáról beszélt.

Az Újpest 4-4-es döntetlent játszott hazai pályán szombat este a Diósgyőr ellen az NB I 13. fordulójában, ezzel pedig zsinórban negyedik döntetlenjét szerezte – ráadásul mind a négy mérkőzésen előnyből bukott értékes pontokat. A pontvadászat korai szakaszában négymeccses győzelmi sorozatot is produkáló Újpest így már hét találkozó óta nyeretlen a bajnokságban – a peches sorozatról és a nyolcgólos döntetlenről a hétvégén első NB I-es góljait szerző Cseke Benjámint és az idei kiírásban már három találatnál járó Lázok Jánost kérdeztük.

– A szombati döntetlen mindenki számára csalódást jelentett a csapatnál, hiszen négy-háromnál a kezünkben volt a mérkőzés, nagyon fontos három pontot szerezhettünk volna. Ahogy az edzőnk arra fel is hívta a figyelmet a lefújás után, a rossz gondolkodásunk miatt buktunk két pontot: a negyedik gólunk után már csak pár perc volt hátra, elhittük, hogy megvan a győzelem. Ahelyett, hogy ráültünk volna az eredményre, mentünk tovább előre, az ötödik találatot is meg akartuk szerezni, amit a Diósgyőr egy kontrából kíméletlenül megbüntetett. Nekem is az járt a fejemben, hogy sikerült győztes gólt szereznem, de annak ellenére, hogy nem így lett, azért nagy büszkeséggel tölt el életem első két NB I-es találata – mondta az Újpestnek a találkozó alatt kétszer is vezetést szerző Cseke.

– Mérges vagyok, hiszen nagyon kellett volna ez a győzelem a csapatnak, de hiába éreztem a meccsen végig azt, hogy jobbak vagyunk, nem koncentráltunk eléggé, elkerülhető gólokat kaptunk és kettő pontot veszni hagytunk a DVTK ellen – értett egyet csapattársával az első újpesti gólt szerző Lázok. – Nincs mit szépíteni rajta, elszúrtuk a meccset. A hajrában lecseréltek, a végjátékot így a padról néztem végig, de ez csak még nehezebbé tette az amúgy sem könnyen emészthető események feldolgozását.

Az Újpest formaingadozásával és a jelenlegi negatív sorozattal kapcsolatban azonban más véleményen van a két játékos:

– Nem gondolom azt, hogy hullámvasút az eddigi szereplésünk, egyenletes, sőt egyre jobb teljesítményt nyújtunk, ami sajnos egyelőre csak a játékunkban mutatkozik meg, az eredményeinkben nem. Amíg mi rendszerint gördülékeny, szép támadásokat vezetünk, kijátszott akciókból szerzünk gólokat, addig védőoldalon pontrúgások után vagy szerencsétlen körülmények között kapjuk a találatokat – lásd például a Fradi ellen, ahol öt perc alatt buktuk el a kétgólos előnyünket egy öngólnak és egy szabadrúgásnak köszönhetően. Kicsit jobban kellene koncentrálnunk, de ezen kívül szerintem és az edzőnk szerint sincs min javítani a játékunkat illetően: napról-napra keményen dolgozunk, ezért hiszem, hogy meg fog fordulni ez a sorozat, és a szerencse hamarosan a mi pártunkra áll. Apróságokon múlik, hogy most nem vagyunk jóval előrébb a tabellán, de a szezon végén én nem lennék elégedett az ötödik-hatodik hellyel – erős a keretünk, szépen játszunk, ennek előbb-utóbb ki kell jönnie: elérhetőnek tartom a nemzetközi indulást – értékelt Lázok János.

– Nem tudom miért, de eddig erőteljes hullámzás jellemzi a szezonunkat, akár egy meccsen belül is – vélte ezzel szemben Cseke Benjámin. – Képesek vagyunk átlag feletti, olykor elit teljesítményt nyújtani, máskor viszont leginkább egy kiesésre ítélt csapathoz hasonló játékot mutatunk be. Több meccset is kiengedtünk már a kezünkből, így a koncentrációnkkal valószínűleg gondok vannak, szépen megfogalmazva azt mondanám, hogy el kell sajátítanunk a győzelem tudományát. Nem szabad kiengednünk, nem szabad elhinnünk, hogy megvan egy meccs, ha előnyben vagyunk, a találkozó végén rá kell ülnünk az eredményre. Szomorú, hogy hosszú ideje nem nyertünk, pedig a Videoton-meccset leszámítva gyakorlatilag minden összecsapásunkon nyert helyzetből buktunk pontokat, ezek miatt nagyon csalódott vagyok – a csak az eredményt tekintve sikernek értékelhető Fradi elleni három-hármat is ideértve. Mindent megteszünk érte, ezért remélem hamarosan visszatalálunk a helyes útra, és újabb győzelmi szériát kezdünk meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik