NB I

Dibusz-mezre hajt a Koroncó kapusa

A Győr melletti kistelepülés focilázban ég, Gollovitzer Rajmund reméli, megnehezíthetik a zöld-fehérek dolgát.

Futballünnepre készül Koroncó, hiszen a Győr melletti kistelepülés csapatát a Magyar Kupa hetedik fordulójában a magyar rekordbajnok Ferencvárossal sorsolták össze. A koroncóiak hétvégi bajnoki mérkőzése a fontos MK-összecsapás miatt elmaradt, ám tizenegyet fordulót követően így is veretlenül vezetik a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztály Győri csoportját. A klub 20 éves hálóőrét, Gollovitzer Rajmundot kérdeztük a Ferencváros elleni találkozó előtt.

– Alig huszonnégy óra választja el önöket a Koroncó – Ferencváros MK-mérkőzéstől. Hogyan készültek a találkozóra az elmúlt napokban?

– Mindenki nagyon várja már a találkozót – felelte Gollovitzer Rajmund, a megyei másodosztályban szereplő Koroncó KSSZE labdarúgója. – A településen napok óta nagy a készülődés, mindenki kíváncsi valamilyen szinten erre a mérkőzésre. A falu apraja-nagyja tisztában van azzal, milyen nagy dolog ez Koroncó életében – a településnek ugyanúgy fontos, mint az egyesületnek. Igazából mi, játékosok is érzékeljük a nagy felhajtást, de próbálunk a mérkőzésre koncentrálni.

– Úgy tudni, a vendégeket több száz ultra kíséri majd a találkozóra, többen érkeznek a fővárosból, buszokkal is. Milyen hangulatra számít?
– Tudomásom szerint is sokan jönnek Koroncóra, remélem, nagyon jó hangulatot varázsolnak a zöld-fehér drukkerek a sportpályán – a mi szurkolóinkkal együtt. Közel háromezer nézőt várnak a szervezők, azt gondolom, furcsa és egyben szokatlan lesz számomra ennyi ember előtt pályára lépni, hiszen korábban maximum ötszáz néző volt a csúcs, ahol védhettem. Konkrét célkitűzésünk nincs, szeretnénk egy jó hangulatú mérkőzést játszani és amennyire csak lehet, megnehezíteni a Fradi dolgát.

– Kapusként sok ideje unatkozni biztosan nem lesz a mérkőzésen, hiszen vélhetően gólerős támadókkal érkezik a Fradi Koroncóra is…
– Többen figyelmeztettek erre, és én is így látom, aligha fogok unatkozni szerda délután, de félsz nincs bennem… Remélem, lesz lehetőségem pár remek védést bemutatni, és helyt tudok állni egy jóval magasabb szintet képviselő csapattal szemben is.

– Ha lehetőség nyílna rá, lefújás után kivel cserélne legszívesebben mezt?
– Igazából Dibusz Dénessel szeretnék mezt cserélni, hiszen mégiscsak poszt-riválisok vagyunk. Azt hiszem, jól mutatna a meze a szobám falán.

– Téma az öltözőben, hogy kiemelkedő teljesítmény vagy éppen egy-egy egyéni villanás esetén akár magasabb osztályú klubok is felfigyelhetnek Önökre?
– Való igaz, erről is beszélgettünk már az elmúlt napokban a társakkal. Személy szerint örülnék, ha lenne lehetőségem kipróbálni magam felsőbb osztályban. Szeretném a legjobb formámat nyújtani a Fradi ellen – de bárki is legyen az ellenfél, mindig hasonló felfogásban lépek pályára – zárta szavait a Koroncó fiatal kapusa.

Olvasói sztorik