NB I

Kidőlt a Haladás alapembere

Németh Márió térdsérülést szenvedett Mezőkövesden. Király, Polgár és Williams viszont edzésbe állt.

Egyelőre nem tudni, mikor játszhat ismét a Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistája, Németh Márió. A támadó Mezőkövesden térdsérülést szenvedett – írja a klub honlapja.

A „szegény embert még az ág is húzza” mondás a szombati fordulóban Mezőkövesden tökéletesen érvényes volt a Haladásra. Nem elég, hogy három egyéni hibából kapott góllal 3-0-ra alulmaradt a vasi együttes, még egyik legjobbját, Németh Máriót is elveszítette. A 21 éves futballista a 28. percben rúgást kapott a térdére, nem is tudta folytatni a játékot.

Az első diagnózis szerint a térde, azon belül az oldalszalagja sérült. Egyelőre nem tudni mennyit kell kihagynia, az biztos, hogy a szombati, kispesti bajnokin nem játszhat.

– Egy labdát passzoltam Rácz Barninak, majd ahogy a bal lábam letettem a földre, Szeles Tamás a térdével eltalálta a térdemet – tudta meg a lap Németh Máriótól. – Éreztem, hogy nagy a baj, hiszen egy nagy reccsenést is hallottam. Nem is tudtam folytatni a játékot. A szünetben megpróbálta kicsit sétálgatni, azzal akkor nem is volt gond. Aztán a hazaúton már rosszabodott a helyzet, Szombathelyre érve már bedagadt a térdem. Habár vasárnapról hétfőre már valamelyest javult a helyzet, még mindig nagyon fáj a térdem, rá sem tudok állni. Kedden megyek MRI-vizsgálatra, valószínűleg a keresztszalagom nem sérült, az oldalszalagokkal lehet gond, vagy megnyúltak vagy részlegesen elszakadtak. Az MRI után már okosabbak leszünk.

Jakab Ferenc, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás masszőre a klubhonlapnak elmondta, hogy a Gyirmót ellen orsócsonttörést szenvedett Polgár Kristóf a héten már a többiekkel együtt, teljes értékű edzésmunkát végezhet. Jakab azt is elárulta, hogy a mezőkövesdi bajnokin combhajlítóizom-sérülés miatt hiányzó David Williams csapattársához hasonlóan a múlt heti könnyített munka után a héten szintén tréningezhet. A 107-szeres válogatott Király Gábor – a fokozatosság elvét betartva – szintén elkezdte az edzéseket.

Olvasói sztorik