NB I

Három mezőkövesdi a forduló csapatában, Diallo lett a legjobb

Egy sima, egy fordított – a rettenetes 12. kör után ezúttal a szezon második legmagasabb számait hozta a 12 csapat.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 13. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 13. forduló álomcsapata

Tujvel (Mezőkövesd, 271) – Szolnoki (Videoton, 368), Risztevszki (Vasas, 287), Lipták (Diósgyőr, 298), Balázs B. (Újpest, 297) – Juhász R. (Videoton, 295) – Lanzafame (Honvéd, 318), Strestík (Mezőkövesd, 323), Windecker (Újpest, 317), Vela (Diósgyőr, 262) – Diallo (Mezőkövesd, 389)

Az előző forduló során nem hagyhattuk szó nélkül, mennyire pocsék teljesítményeket láthatott a publikum az ország hat futballpályáján, de különösen Gyirmóton, ahol a Mezőkövesd vendégeskedett. Az október 22-i fordulóra azonban gyökeres változás állt be, a csapatok pedig a gólok (26) mellett a jobbnál jobb pontszámokat is szállították. Szolnoki elvette Ramíreztől az idei évad legjobb balhátvéd-értékét, Strestík és Windecker két Pátkai-meccset leszorítva a második és a harmadik legjobb középpályás-számokat hozta, Diallo pedig Feczesin és Djuricin után a harmadik legjobb csatár lett. Meglehetősen ritka, hogy az álomcsapatba hat különböző klub is játékost adjon, de most ez is bekövetkezett, ráadásul az átlagérték 311-re rúgott, ami a Videoton hetedik fordulóbeli, Debrecen elleni gálaelőadása után a legmagasabb a szezonban.

A forduló legjobbja Mezőkövesdről érkezett. A mérkőzés előtt az ezüstérmes pozícióban tanyázó Haladást meglepetésre 3-0-ra verő gárda csatára, Ulysse Diallo nemcsak két gólt jegyzett, de az összefoglaló alapján számos kulcspasszt és egy gólpasszt is adott, így nem meglepő, hogy 389-es érték áll a neve mellett. Összesen hétszer lőtt kapura, egyszer futott lesre, kétszer szabálytalankodott, vele szemben egyszer. Elvesztett 14 labdát, de visszaszerzett kettőt, 31 passzából 25 pontos volt, 19 párharcból hatot nyert meg.

Kevésen múlt Kecskés Ákos (281), Danko Lazovics (269) és Lázok János (269) csapattagsága is.

Az előző forduló összegzésében leírtuk, hogy a Gyirmót–Mezőkövesd találkozó legjobb játékosának értékelése 175 volt, amely Ulysse Diallo nevéhez fűződött. Ehhez képest most kezdőjátékostól a teljes mezőnyből nem akadt olyan, aki ennél gyengébb lett volna. A leginkább az MTK ellen vesztes Gyirmótban 80 percet játszó Paku Roland került közel, ő 177-tel zárt, míg a cserék közül a 167-es Katona Máté lett a forduló legrosszabbja. Ez a két szám egyébként 2015–2016 eleje óta toronymagasan a legmagasabb érték, amivel az aktuális kör leggyengébbje lett valaki.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik