NB I

A Mezőkövesd könyörtelenül kihasználta a Haladás hibáit

Diallo duplázott, az újonc hazai pályán 3-0-ra legyőzte a szombathelyieket.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Swietelsky Haladás 3-0 (0-0)
Mezőkövesd, Játékvezető: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevoungou, Egerszegi – Molnár (Sós, 81.), Kink (Pauljevics, 81.), Strestík – Diallo (Vosahlik, 85.) Vezetőedző: Pintér Attila
Haladás: Rózsa – Schimmer, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács (Ars, 58.), Iszlai – Rácz, Németh (Tóth M., 29.), Halmosi (Dombi, 73.) – Gaál. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Diallo (38., 50.), Molnár G. (59.)

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában az újonc Mezőkövesd a második helyezett Haladást fogadta. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, Strestík szabadrúgása után Diallo fejelt mellé hat méterről. Szépen-lassan aztán éledeztek a szombathelyiek is, Gaál előbb közelről Tujvel kezébe, majd távolról nem sokkal mellé lőtt.

A 18. percben hatalmas Hali-lehetőség maradt ki: Halmosi ívelt balról a hosszún érkező Ráczhoz, aki egy igazítás után 12 méterről lőtt, de Tujvel hárított. A kipattanót Németh Márió hat méterről kapásból rúgta kapura, de a mezőkövesdi kapus hatalmas bravúrt bemutatva lábbal védeni tudott. Egy perccel később Molnár szép mozdulattal próbálkozott közelről, ám Rózsa leért a lövésre. A 22. percben megint a hazaiak kerültek helyzetbe, de Kink ziccerben a jobb felső sarok fölé bombázott.

Az első félidőben élesebben játszott a Mezőkövesd, amelynek a 38. minutumban meg is lett az eredménye: Iszlai és Kovács szerencsétlenkedése után Molnár iramodott meg a bal oldalon, középre adása után Diallo öt méterről nem hibázott, megérdemelten szerzett vezetést a hazai csapat. (1-0)

Rögtön a második félidő elején növelte előnyét a Mezőkövesd: Wils adott ajándékba egy labdát Strestíknek, aki betört az 16-oson belülre, majd nagyon önzetlenül Diallo elé tálalt, akinek csak a kapuba kellett passzolnia a labdát. (2-0)

A Haladás nem nagyon találta a játék ritmusát, ennek ellenére szépíthettek volna a szombathelyiek, Gaál szabadrúgása az 55. percben a felső lécen csattant. Egy perccel később Halmosi harcosságának köszönhetően ismét Gaál próbálkozhatott, közeli lövését azonban biztosan fogta Tujvel. Hiába adódtak kisebb lehetőségei a szombathelyieknek, az 59. percben Molnár kissé kilökte a labda alól a menteni igyekvő Schimmert, majd 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. (3-0)

A találkozót Tóth László, a Mezőkövesd korábbi vezetőedzője, a Rangadó.hu szakértője értékelte.

– A mérkőzésen több olyan játékos is szerepet kapott, aki korábban a játékosom volt a szombathelyi Illés Akadémián, illetve itt Mezőkövesden is. Meglepetés volt számomra, hogy ilyen fölényben játszott a Mezőkövesd a meccs egészében, hiszen a Haladás meghatározó szerepet játszik a bajnokságban. Szorosabb meccsre számítottam, de úgy érzem, hogy teljesen megérdemelt a hazaiak három-nullás sikere.

– Két momentuma volt Németh Máriónak az összecsapáson, amelyek döntőnek bizonyultak – folytatta a szakember. – Null-nullnál volt egy óriási ziccere, és nem is választott rossz megoldást, de a kövesdi kapus hősiesen védett. Az ő sérülése aztán szintén döntőnek bizonyult, mert a Haladás egy meghatározó játékosát veszítette el. A helyére a tehetséges Tóth Máté szállt be, aki Magyarország egyik legnagyobb jövő előtt álló futballistája, de Németh Márió tudja, hogy mikor kell ritmust váltani, és lassítani, tehát az ő kiesése döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását.

Olvasói sztorik