NB I

Három nyeretlen bajnoki után győzött újra a Fradi

Három góllal is vezetett Thomas Doll csapata, ám a Honvéd Lanzafame vezetésével izgalmassá tette a hajrát.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Ferencváros–Bp. Honvéd 3-2 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 7072 néző. Játékvezető: Karakó.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Hüsing, Csukics, Ramírez – Hajnal (Gyömbér, 79.), Pintér, Trinks (Rju Szung Vu, 74.) – Djuricin, Böde, Nagy D. (Busai, 91.). Megbízott edző: Máté Csaba
Honvéd: Gróf – Botka, Lovric, Baráth, Hajdú Á. (Vasziljevics, a szünetben) – Kamber – Holander (Eppel, 63.), Gazdag, Hidi, Zsótér (Tömösvári, 79.) – Lanzafame. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Böde (26.), Hajnal (44.), Djuricin (60.), illetve Kamber (73.), Lanzafame (77., tizenegyesből)

Rangadónak indult, hiszen a 19 pontos Ferencváros fogadta a 18 pontos Budapest Honvédot, aztán úgy tűnt, sima hazai sikert hoz a két nagy múltú csapat 200. összecsapása, végül pedig egy izgalmas derbi lett belőle.

A Fradiban meglepetésre kezdett a nyáron majdnem visszavonuló Vladan Csukics. A fradi.hu tudósítása szerint a 7. percben Lanzafame rúghatott veszélyes helyről, a kaputól 18 méterre szabadrúgást, ám a kapu közepe felé tartó labdát Dibusz szépen oldalra öklözte.

A 26. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Lovrencsics verte meg emberét a jobb oldalon, majd tökéletesen ívelt középre, érkezett Böde Dániel, aki néhány méterről a kapuba fejelt (1-0). Ekkor több lehetősége is volt a hazaiaknak, kevés hiányzott a második találathoz: előbb Bödét ugratták ki, de Gróf résen volt, majd nem sokkal később Djuricin tüzelt a kapu mellé.

A 43. percben egy szép akció végén Böde készítette le a labdát a kaputól 10 méterre, középen Trinksnek, aki a bal felsőbe akart tekerni, ám pár centit tévedett. A 44. percben azonban már megszületett a második hazai találat: Nagy Dominik tört be a tizenhatoson belülre, lerántották, de érkezett Hajnal, aki lendületből, középről a kapuba passzolt (2-0).

A szünet után, a 49. percben Hajnal tekert a tizenhatos jobb oldali csücskéről a bal alsó mellé. Nagy Dominik előbb egy ügyes labdaszerzéssel vetetett észre magát, majd nem sokkal később jobb oldali beadása okozott veszélyt. A 60. percben meglett a harmadik hazai gól is: egy szép bal oldali akció végén Djuricin érkezett kiválóan az ötös bal sarkához, majd higgadtan a kapuba passzolt (3-0).

Amikor már úgy tűnt, eldőlt a meccs, beindult a Honvéd. Előbb a 73. percben szépítettek: Lanzafame szabadrúgására Kamber érkezett a hosszún, majd Dibusz mellett a hálóba lőtt (3-1). Négy perccel később Lanzafame harcolt ki tizenegyest – a Ferencváros honlapja szerint feldobta magát –, majd a hálóba is lőtte azt (3-2).

A vendégeknek még lett volna 13 perce az egyenlítésre, ám az már nem jött össze, nyert a Fradi 3-2-re. A jelenleg eltiltott Thomas Doll csapata két döntetlen és egy vereség után tudott újra bajnokit nyerni.

A meccset a Rangadó.hu szakértője, Kaszás Kálmán, a Budapest Honvéd médiafelelőse értékelte:

– A párosításhoz méltó meccset játszottak a csapatok. Jó hangulat volt, elsősorban a kispesti tábornak köszönhetően: szurkolóink megemlékeztek ’56-ról, elénekelték a Himnuszt is, jogosan kaptak tapsot a fradistáktól. A meccs? A hetvenedik perc után tudtunk felállni, de nem teljesen, mert egyenlíteni nem sikerült. A Fradi háromgólos előnye meglepetés volt, de a mi két gólunk is. Hátrányban kitámadott a csapat, ami gólokat ért, de kaphattunk is volna még. Ilyen egy rangadó. Örülök, hogy a tehetséges játékosunk, Tömösvári Bálint debütált az élvonalban, és majdnem egyenlített is, ám lövését Dibusz a kapufára tolta.

Olvasói sztorik