NB I

A Debrecen sem tudta megállítani az éllovas Vasast

Holman szépségdíjas gólt lőtt, ám túloldalon Murka és Saglik is eredményes volt.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Debreceni VSC–Vasas 1-2 (0-1)
Debrecen. Játékvezető: Erdős J..
DVSC: Danilovics – Jovanovic (Horváth Zs., 79.), Brkovics, Mészáros, Bobko – Filip, Tőzsér – Könyves (Castillion, 65.), Holman, Szakály P. (Mészáros K., 63.) – Vittek. Edző: Leonel Pontes
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Debreceni, Risztevszki – Murka, Kleisz, Korcsmár, Hangya – Czvitkovics (James, 72.), Saglik (Osváth, 86.), Pavlov (Kulcsár, 90.). Edző: Michael Oenning.
Gólszerzők: Holman (51.), ill. Saglik (55.) Murka (45.)

Az NB I 13. fordulójában az éllovas Vasas a Debrecen otthonába látogatott. A játéknapot megelőzően tíz pont és hat helyezés választotta el a két csapatot, a hazaiak ezen szerettek volna előzetesen faragni.

A mérkőzést bátran kezdte a Loki, Szakály és Holman révén több ízben próbálkoztak távoli lövésekkel, de Nagy Gergelynek komoly védeni valója nem akadt.

Az első fél óra végén nagy helyzetbe került a Vasas: Pavlovtól előbb elpattant a labda, majd a fiatal Kleisz tüzelhetett kilenc méterről, de a védők szögletre menteni tudtak.

A félidő hajrájához érve felpörögtek az események: Saglik remek cselek után került lövőhelyzetbe, 18 méterről vette célba a kaput, ám Danilovics a sarokból kitornászta a játékszert, nagy védés volt. Egy perccel később már a hazai drukkerek foghatták a fejüket, Vittek óriási ziccert hagyott ki! A szlovák támadó egyedül vihette rá a labdát a Vasas-kapusra, ám Nagy Gergely jól zárta a szöget és védeni tudott.

Szünetre végül az angyalföldiek mehettek előnnyel: a fiatal Murka Benedek labdát szerzett a debreceni tizenhatos előterében, majd jobbal precízen kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-1. Ez volt a 19 éves játékos első gólja az élvonalban.

A fordulás után, az 51. percben gyöngyűrű góllal egyenlített a Debrecen: Holman kapott jó labdát a bal szélről, majd a tizenhatos sarkáról remek mozdulattal tekert a Vasas-háló jobb felsőjébe, Nagy nem mentethetett, szépségdíjas találat volt, 1-1.

Sokáig nem szomorkodtak a fővárosiak, hiszen négy perccel a bekapott gól után ismét náluk volt az előny. Kleisz remek cselekkel csapta be védőjét a jobb szélen, majd középre passzolt, ahol az őrzőit lerázó Saglik könnyedén lőtte ki hat méterről a debreceni kaput, 1-2.

Tíz perccel a lefújás vége előtt Castillion remekül vette észre, hogy a vendégek kapusa kicsit kint áll kapujából, akit remek emeléssel próbált meglepni, ám végül centikkel tévedett. A túloldalon aztán válaszként eldönthette volna végleg a három pont sorsát az éllovas. Murka Benedek ügyesen ugrott ki a védők szorításában, ám Danilovics elpiszkálta előle a labdát, a kipattanóra viszont lecsapott Pavlov, aki üres kapu fölé bombázott.

A hajrában Holman pontot menthetett volna csapatának, kilenc méterről viszont nem találta el az üres kaput, így maradt az 1-2. A Vasas zsinórban harmadik győzelmét aratta, míg a Loki két mérkőzés óta nyeretlen.


A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila értékelte.
– Rangadónak indult a találkozó, támadólag lépett fel a Debrecen, amíg nem kaptak gólt, fölényben is játszottak. Azt gondolom, a hazaiak a legrosszabbkor kapták a gólt, hiszen a Vasas az első félidő utolsó pillanataiban tudott előnybe kerülni. A fordulás után meglátásom szerint folytatódott a debreceni nyomás, ennek köszönhetően tudtak egyenlíteni. A Vasas azonban nagyon rutinosan használta ki a lehetőségeit és élt azzal az előnnyel, hogy több terület nyílt előttük. Az egyenlítő gólnál hatalmasat hibáztak a debreceni játékosok, így újra az angyalföldiek kerültek előnybe, és bebiztosították győzelmüket. Meglátásom szerint összességében nem érdemtelenül viszi haza mind a három pontot a Vasas; tartja továbbra is a kicsit szerencsés, de jó formáját, a pontgyűjtögetésüknek köszönhetően pedig vezetik a tabellát.
Olvasói sztorik