NB I

Berg: remekül reagáltunk hátrányban, tetszett a mentalitás

Edzői értékelések az NB I 13. fordulójából.

Videoton – Paks 5-1

Henning Berg, Videoton: Úgy gondolom, hogy ma minőségi futballt mutatott a csapat. Támadásban rendben voltunk, jöttek a gólok, jók voltak a beindulások, jó ütemben és pontosan jöttek a passzok, jó volt ezt látni. A piros lapok után pedig lényegében eldőlt a mérkőzés, de addig is rendben volt a játék. A múlt héten a Diósgyőr ellen is megvoltak a lehetőségeink, főleg az első félidőben, de akkor nem sikerült betalálnunk, ma viszont sikerült szép gólokkal eldöntenünk a meccset. Örülök, hogy a csapat így reagálta le azt, hogy az ellenfél szerezte meg a vezetést – ugyanezt láthattuk a DVSC ellen is, amikor szintén 5-1-re nyertünk. Nem először bizonyítják tehát a játékosok, hogy képesek gyorsan felállni egy kapott gól után, nagyon tetszik ez a mentalitás tőlük.

forrás: vidi.hu

Csertői Aurél, Paks: Jól kezdtük a találkozót, gólt is rúgtunk, de utána egyéni hibákat követtünk el. Az első Vidi-gólnál is óriásit hibáztunk, és persze a fegyelmezetlenségek sorába a két kiállítás is beletartozik – utána már esélyünk sem volt a mérkőzés kézben tartására. Tizenegy játékossal sem egyszerű a Videoton ellen játszani, pláne kilenccel. Természetesen nem örülünk annak, hogy a Viditől most vereséget szenvedtünk, de ez benne van a pakliban – nekünk otthon kellett volna pontokat szereznünk, és nem döntetleneket játszani. Nem lehet kérdés, a hazai meccseinket mindenképp nyernünk kell, főleg a közvetlen riválisokkal szemben.

forrás: paksifc.hu


Ferencváros – Honvéd 3-2

Máté Csaba, Ferencváros: Azt gondolom, igazságos eredmény született. A játék képét tekintve talán kicsit túlzás volt a 3-0-s vezetésünk, de buta hibákat vétettünk, és a végén izgulni kellett a győzelemért. Nagyon fontos győzelem volt, de a kapott gólokból is jól látszik, még sok a tennivalónk.

forrás: Ferencváros Facebook

Marco Rossi, Honvéd: Érdekes mérkőzés volt. Az első húsz percben jól játszottunk, aztán az első és a második kapott gól után már nem néztünk ki túl jól. Nem a mi futballunkat játszottuk, felívelésekkel próbálkoztunk, amihez nem voltak meg a játékosaink. Ekkor nagyon elégedetlen voltam. A második félidőben sokat javult a játékunk, magabiztosabbak voltunk, a fiúk sokkal inkább azt mutatták, amit kértem tőlük. Kaptunk sajnos még egy gólt, amit még nem tudtam visszanézni, hogy nem volt-e les. Aztán feljöttünk három-kettőre, közben bemutatkozott a csapatunkban még egy akadémista, egy 1998-as születésű játékos, ami a magyar futballnak jót tesz. Összességében az akarattal elégedettek lehetek. A Ferencváros megérdemelten nyert, hiszen rúgott három gólt.

forrás: honvedfc.hu

https://www.youtube.com/watch?v=jzOvePVEtes


Mezőkövesd – Haladás 3-0

Pintér Attila, Mezőkövesd: Nagyon bízom benne, hogy jól szórakozott a közönség. A játékosok mindent
elkövettek, több lehetőségünk is volt, amiből szerezhettünk volna gólt. A leckét sikerült megoldanunk. A
csapat maximálisan megoldotta amit kértünk, csak gratulálni tudok az egész csapatnak. Büszke vagyok rájuk!

Mészöly Géza, Haladás: Nem úgy indult a mérkőzés számunkra, ahogy terveztük. A hibáinkat kihasználta a Mezőkövesd a második félidőben, akik jól játszottak és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

forrás: mezokovesdzsory.hu


Debrecen – Vasas 1-2

Leonel Pontes, Debrecen: Megköszönöm a mérkőzésre kilátogató nézőknek a biztatást. Magas színvonalú, küzdelmes mérkőzés volt. A Vasasnak egy elvesztett labdából sikerült vezetést szerezni, egyenlítettünk, majd pár perc múlva ismét a Vasas lőtt gólt. A Vasas hatékonyabban használta ki a lehetőségeit. A Loki-játékosok harcoltak, ez lesz az út ahhoz, hogy más jövőt lássunk magunk előtt. Jobbak vagyunk, a helyzeteinket ki kell használni.

forrás: haon.hu

Michael Oenning, Vasas: Természetesen rendkívül boldog vagyok a győzelem miatt, főleg annak fényében, hogy az előző két nap nem úgy telt, ahogy azt egy edző elképzeli. Nem mondanám, hogy átok van rajtunk, de nem az első eset, hogy a meccs előtti utolsó edzésen sérült meg egy játékosunk. Ezúttal Ádám Martin. Most még két gyomorfertőzéses esetünk is volt, Remili és Vida személyében, illetve Berecz eltiltott volt. Ez komoly kihívást jelentett, de végül gyorsan döntöttem, így megerősítettem a középpályánkat Korcsmár Zsolt és Czvitkovics Péter beállításával. Tudtuk, hogy a Debrecen nagy nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet, emiatt nem volt szabad elveszíteni a rendezettségünket. Meg kell jegyeznem, hogy két fiatal játékosunk, Murka Benedek és Kleisz Márk minden várakozást felülmúlóan teljesített. Olyan biztonságot adtak a játéknak, ami talán nem volt előzetesen elvárható. A két gól stratégiailag fontos pillanatokban született. Az első a félidő vége előtt, ami pszichológiai előnyt jelentett. A szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy Holmanra vigyázzanak, nem szabad sok helyet hagyni neki. Az okát a debreceni gólnál látni lehetett. Erre azonban gyorsan megadtuk a megfelelő választ. A későbbi kontrák koncentráltabb kihasználásával akár növelhettük volna az előnyünket. Külön meg kell jegyeznem, hogy egy sportszerű mérkőzést láthattunk, ahol a játék folyamatosságát biztosította a játékvezető. Egy szép győzelmet arattunk.

forrás: vasasfc.hu


Újpest – Diósgyőr 4-4

Nebojsa Vignjevics, Újpest: A mérkőzés, különösen a végjáték egészen hihetetlenül alakult. Jól játszott a csapat, jól alakítottuk ki a helyzeteinket, jól járattuk a labdát, de elkerülhető gólokat kaptunk – ez egy állandó hibánk, az ellenfelek rendszeresen kevesebb helyzetből lőnek ugyanannyi vagy több gólt, mint mi. Változatos mérkőzés vagyok, de tekintve, hogy nem mi lőttük az utolsó gólt, a döntetlent csalódásként értékelem.

forrás: Újpest FC Facebook

Horváth Ferenc, Diósgyőr: Horváth Ferenc: – Infarktus, agyvérzés, szívelégtelenség – egy komplett “Vészhelyzet” lejátszódott ma bennem. Egy nagyon érdekes, és biztosan szórakoztató mérkőzés volt azoknak, akik nem vettek részt benne. Nagyon sok minden történt ezen a meccsen, nagyon sok pozitív, és nagyon sok negatív dolog. A pozitívumok mentén elindulhatunk fölfelé, hiszen fordítani tudtunk, az utolsó pillanatig mentünk a győzelemért, volt tartása a csapatnak, ami nagyon fontos, hiszen korábban ez nem volt jellemző ránk. Büszke vagyok arra, hogy a csapatom föl tudott állni az utolsó pillanatban is, ezt a mérkőzést ugyanúgy megnyerhettük volna, mint ahogy el is veszíthettük volna. Több nem “futballmagyar” is pályára lépett ma, mert azt kértem a vezetőktől, hogy a sikeres Videoton elleni mérkőzés után ne kelljen megbontanom a csapatot, különös tekintettel arra, hogy a jövő héten a Ferencváros ellen ismét többen lehetnek a pályán. Erre az egy mérkőzésre felmentést kaptunk.

forrás: dvtk.eu


MTK – Gyirmót 1-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: Nehéz helyzetből várta mindkét csapat a találkozót, így nagyon nagy szükségünk volt a három pontra. Nagyon szervezett gárdával néztünk szembe, akik jól kontráznak, ezért taktikailag és fizikailag is nehéz meccsen vagyunk túl. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni.

Urbányi István, Gyirmót: Jól kezdtük a mérkőzést és nagyon sokáig sikerült Torghelle Sándort kikapcsolni, de egy idő után átvette az MTK az irányítást. A második félidőben szerettünk volna dinamikusan játszani és a szervezettség meg is volt, de az egyéni teljesítmények döntötték el a meccset.

forrás: mtkbudapest.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik