NB I

Oenning jól ismeri a Loki új üdvöskéjét

A Vasas célja a pontszerzés Debrecenben.

Michael Oenning, az NB I-ben 12. fordulót követően élen álló Vasas vezetőedzője februárban a Debrecen otthonában ülhetett először az angyalföldiek kispadján NB I-es bajnokin. A 13. körben ismét visszatér a Nagyerdei Stadionba, a mérkőzés kapcsán pedig a vasasfc.hu-nak nyilatkozott a szakember.

– A nyolc hónappal ezelőttihez viszonyítva két egészen különböző csapat fog szombaton pályára lépni. Célunk a pontszerzés, ami lehet három is. A Debrecen játékosai egyénileg jól képzettek. A legújabb igazolásukat, Róbert Vitteket jól ismerem, mert egykor játékosom volt a Nürnbergben. Láthatóan nem szokott még össze a debreceni csapat és tanulják azt a játékfilozófiát, amit portugál edzőkollégám képvisel. Okozhatnak kellemetlen perceket, így komolyan kell venni őket. Emellett nekünk Berecz Zsombor eltiltása miatt át kell alakítanunk a középpályánkat – fogalmazott Oenning, aki Kulcsár Tamás személyében olyan labdarúgóval is rendelkezik, aki egészen a legutóbbi időkig a DVSC-nél futballozott.

– Természetesen beszélgettünk vele erről, de úgy gondolom, hogy szakmai stábom van annyira felkészült, hogy így is jól tudjuk, mire számíthatunk ellenük – mondta erről a német tréner.

A Debrecen-Vasas találkozóra szombaton 17:30-as kezdettel kerül sor.

Olvasói sztorik