NB I

Jubileumi mérkőzést játszik a Fradi és a Honvéd

Kétszázadik alkalommal mérkőznek meg egymással a bajnokságban.

Az élvonal szombati, 13. fordulójában sorra kerülő fővárosi párharc eddigi mérlege az FTC-nek kedvez, amely 109-szer hagyta el győztesen a pályát, emellett 31 alkalommal játszott döntetlent és 59-szer kapott ki. A Fradi honlapjának összesítése szerint a gólkülönbség 447-309.

A kétszázadik összecsapáson a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll nem ülhet le a kispadra, mert a múlt héten a Haladástól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával heves reklamálás miatt a játékvezető elküldte őt a kispadtól, majd a szövetség fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta. Ugyancsak hiányzik majd a találkozóról az FTC két kiállított játékosa, az osztrák Emir Dilaver és a lengyel Michal Nalepa.

A 2015. március eleje óta először nem dobogós, jelenleg negyedik helyezett Fradi nem csak Szombathelyen maradt adós a jó eredménnyel, hanem a megelőző két fordulóban sem tudott győzni.

A szombati ellenfelét egypontos hátránnyal követő Bp. Honvéd legutóbb döntetlent játszott az Újpesttel, előtte kikapott a Videotontól, azt megelőzően viszont nyert az MTK és a Debrecen ellen. A ferencvárosi találkozón Marco Rossi vezetőedző nem számíthat a védő Bobál Dávidra, aki még nem épült fel Achilles-sérüléséből.

Az éllovas Vasas FC – amely múlt szombaton eseménydús mérkőzésen 3-2-re verte az MTK-t, és ezzel növelte előnyét – ezúttal Debrecenben lép pályára, ahol vélhetően nem lesz könnyű dolga, még azzal együtt sem, hogy a hazai csapat hullámzó teljesítményt nyújt. A vendégeknél nem játszhat a piros lapja miatt eltiltott Berecz Zsombor.

Az FTC elleni győzelemmel a második helyre előrelépett Haladás Mezőkövesden szerepel, a harmadik helyezett Videoton pedig – amely ellen a múlt héten megszakította hosszú nyeretlenségi sorozatát a sereghajtó DVTK – a Paksot fogadja Felcsúton. Az MTK első tétmérkőzését játssza az Új Hidegkuti Stadionban, ahol az újonc Gyirmót vendégeskedik.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Október 22. szombat

15.30: Videoton FC – Paksi FC, Felcsút, játékvezető: Farkas Á. (TV: M4)

17.30: Debreceni VSC – Vasas FC, játékvezető: Erdős (TV: M4)

18.00: MTK – Gyirmót FC, játékvezető: Solymosi

18.00: Újpest FC – Diósgyőri VTK, Illovszky Stadion, játékvezető: Pintér

18.00: Ferencvárosi TC – Bp. Honvéd, játékvezető: Karakó

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Swietelsky Haladás, játékvezető: Szabó Zs.

A tabella:

1. Vasas FC 25 pont

2. Swietelsky-Haladás 21 pont

3. Videoton FC 20 pont

4. Ferencvárosi TC 19 pont

5. Budapest Honvéd 18 pont

6. Újpest FC 16 pont

7. Debreceni VSC 15 pont

8. Mezőkövesd Zsóry FC 13 pont (12-19)

9. MTK 13 pont (7-14)

10. Gyirmót FC 13 pont (6-15)

11. Paksi FC 12 pont

12. Diósgyőri VTK 11 pont

Olvasói sztorik