NB I

Újabb DVTK-játékost kellett műteni, a helyére érkezett a lett válogatott

Vitalijs Jagodinskis egyelőre nem írt alá.

A műtét után lábadozó Dejan Karan és Tamás Márk helyettesítésére a 11-szeres lett válogatott Vitalijs Jagodinskist szemelte a DVTK vezetése. A játékos már Diósgyőrben edz, de még nem írta alá szerződését – írja a klub honlapja. Igaznak bizonyultak tehát a korábbi hírek, a lett válogatott játékos valóban a DVTK-val edz.

– Mindenképpen szükségünk van a csapat megerősítésére az eddigi szereplés miatt, illetve több játékos kidőlt a védelemből – mondta el Benczés Miklós sportigazgató. – Dejan Karant korábban, Tamás Márkot a napokban kellett megműteni combizom-szakadás miatt. Várhatóan három hónap múlva léphet ismét pályára. Mahalek Marcell kiválóan helyettesítette, azonban Lázár Pál agyrázkódása – ami szerencsére nem volt súlyos, a hétvégén ismét játszhat – is jelezte, hogy belső védőre van szükségünk.

– Egy olyan, meghatározó játékost találtunk, aki csapat nélkül van, ezért az átigazolási szezonon kívül Diósgyőrbe jöhet. Több klub is érdeklődik a lett válogatott Vitalijs Jagodinskis iránt, aki napok óta Horváth Ferenc edzéseit látogatja. Folyamatosan tárgyalunk, egyre több részletet sikerül tisztázni, de a szerződést még nem írtuk alá. Azon dolgozunk, hogy akár már a hétvégi bajnokin a keret tagja lehessen – zárta Benczés Miklós.

Vitalijs Jagodinskis 24 éves, szülővárosában, Rigában lett élvonalbeli labdarúgó már 16 évesen. Az évek során az FK Daugava Rīga alapemberévé vált, miközben sorra kapta a meghívót a korosztályos válogatottakba is. Húszévesen Ukrajnába, a Dinamo Kijev csapatába igazolt, azonban kölcsönadták. Először a klub második csapatában, majd a Hoverlában szerepelt, az ungvári kék-sárgáknál 41 találkozón lépett pályára az erős ukrán első osztályban. Kárpátalján csapattársa volt az egykori diósgyőri Vicente Arze, ellenfélként pedig többször találkozott Murtaz Dausvilivel. A címeres mezt két éve viselte először, azóta összesen 11 alkalommal játszott a nemzeti csapatban.

Mivel az ősz eddigi részében nem volt csapata (azonban a válogatottban rendszeresen játszott), a DVTK-nak lehetősége nyílik az átigazolási szezonon kívül is szerződést adni neki.

Olvasói sztorik