NB I

Nem bírt egymással a Paks és a DVSC

Jól küzdöttek a felek, az egy hazai gólra egy vendég találat volt a válasz.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Paksi FC – Debreceni VSC 1-1 (1-0)
Paks, játékvezető: Szőts
Paks: Székely – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés (Laczkó, 85.), Papp K. – Koltai (Jelena, 69.), Bertus, Bartha – Vernes (Hahn, 69.). Vezetőedző: Csertői Aurél
DVSC: Danilovics – Jovanovics, Mészáros N., Szilvási, Filip – Szakály P., Tőzsér – Könyves (Vittek, a szünetben), Holman, Bobko – Horváth Zs. (Castillion, 71.). Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerzők: Bartha (13.), illetve Vittek (49.)

Sem Pakson, sem Debrecenben nem lehetettek elégedettek a szurkolók és a vezetők a bajnokság első harmadában szerzett pontok mennyiségével. Előbbi együttes 11, utóbbi 14 egységet gyűjtött az első 11 fordulóban – a háromhetes szünet után egymással találkoztak először az élvonalban.

Az elején beszorította ellenfelét a DVSC, igaz az első lehetőség a hazaiak előtt adódhatott volna: Szilvási röviden passzolt haza, de javította hibáját, és jól zárt vissza, miközben Danilovics a kapujából kirohanva előrevágta a labdát. Holman helyzeténél Székely figyelt: a paksi kapus is jó ütemben futott ki, így felszedte a labdát ellenfelétől. A 13. percben egy beadás ment el több debreceni védő között is: a labda Bartha László elé került, aki 22 méterről – a csúszós talajt is használva – a debreceni kapuba bombázott (1-0).

Négy védőt is átjátszott a DVSC támadósora, de Holman nem tudott túljárni Székely kapus eszén. Fél óra elteltével másodszor is megrezdült a debreceni háló: Bartha lövésénél Danilovics bravúrral védett, a kipattanót pedig már hiába lőtték a kapuba a hazaiak, les miatt érvénytelen lett a találat. A félidő második felében inkább a DVSC vezetett veszélyesebb támadásokat, de a paksi előny kitartott a szünetig.

Hasonlóan támadólag lépett fel a szünetben egyet cserélő DVSC: a szlovák Vittek érkezett Könyves helyére, és mindössze négy perc elteltével góllal debütált – egy kapu előtti kavarodás után közvetlen közelről lőtt a hálóba (1-1).

Egy óra játékot követően ismét a Paks került nagyon közel a gólhoz: Danilovics egy alig néhány méterről leadott lövést védett bravúrral, majd a kipattanót is megkaparintotta a debreceni hálóőr. Nem sokkal később ismét Danilovicsot tesztelték a hazaiak, akik a bekapott gól után jóval magasabb fokozatra kapcsolva próbálták begyötörni a győztes találatot.

Mindkét együttes a győzelemre tette fel játékát, a nehéz talaj ellenére pörgős csatát vívtak, de gólig már egyik fél sem jutott el: az 1-1-es végeredménynek aligha örül bármelyik fél is, de maradt a pontosztozkodás.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője értékelte.

Azt gondolom, a Paks közelebb állt a győzelemhez. A hazaiaknak volt két százszázalékos lehetőségük is, míg a DVSC előtt ilyen helyzet nem adódott. Jó mérkőzés volt, mindkét csapat megszervezte a védekezését, a támadását – de nagyobb lehetősége a vendéglátó együttesnek volt a gólszerzésre. Jól játszott a Paks, a gól hiányzott csak a győzelemhez – a szünet után rögtön nem szabadott volna gólt kapni.

Olvasói sztorik