NB I

Jancsó és Bojovics elképesztő bakija után a hajrában nyert a Mezőkövesd

Diallo kihasználta a két középhátvéd kapitális hibáját és megszerezte a három pontot csapatának.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Gyirmót FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gyirmót, játékvezető: Farkas Á.
Gyirmót: Sebők – Achim, Jancsó, Bojovics, Présinger – Paku – Kiss M., Filkor – Vass P. (Madarász, 82.), Sallói, Csiki (Tóth N., 85.). Vezetőedző: Urbányi István
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Bacelic-Grgic (Egerszegi, 64.) – Molnár G. (Kink, 75.), Mevoungou, Strestík, Nicorec (Sós B., 57.) – Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Diallo (92.)

A gyenge kezdés után valamelyest összeszedte magát a Gyirmót, amely az első kör végén nem állt kieső helyen, mi több: a 9. pozícióból várhatta a másik feljutó, a Mezőkövesd elleni csatát. Urbányi István csapata meglepő módon már 5 (!) fordulója veretlen volt, hiszen a Honvéd és a Paks elleni 0-0 mellett a Diósgyőr, a Vasas és a Haladás gárdáit is 1-0-ra verte, vagyis a 6. forduló óta nem kapott gólt – akkor egy 18. perces Böde-találattal nyertek a zöld-fehérek.

A Mezőkövesd sem az utolsó két hely valamelyikéről futott neki az összecsapásnak, hanem a 10. pozícióból, bár ők a Paks és a Vasas ellen a legutóbbi két mérkőzésükön alulmaradtak.

A két csapat nyári találkozóján 2-2-es végeredmény született. A Gyirmót kezdője nem szolgáltatott sok meglepetéssel, de a másik oldalt már említésre méltó, hogy a rendszerint kezdő Branko Pauljevics, valamint a nem túl régen igazolt Tarmo Kink is a kispadra szorult, csakúgy, mint Fótyik Dominik és Egerszegi Tamás. Kezdett viszont az eddig jó igazolásnak számító Mevoungou, illetve a korábbi Fradi-csatár, Ulysse Diallo. A két kapuban Sebők és Tujvel személyében olyan portások álltak, akik egykor a Videotonnál a kezdő pozícióért versengtek egymással.

Nem lassú iramban, de nagy helyzetek nélkül indult a találkozó, az első említésre méltó jelenet a 9. percben esett, amikor Bacelic-Grgic tűzte rá 23 méterről, középről – Sebők eldőlve védett.

A 17. percben Vass Patrik sárgult be. A szabadrúgást Strestík végezte el, Gohér megcsúsztatta, de éppen Sebők ölébe ment a fejes. Három perccel később egy gyirmóti szögletet Bojovic fejelt le a földre ziccerben, így a labda fölépattant.

Több kevésbé veszélyes lövést követően a 29. percben Mevoungou szerzett labdát, majd lőtt 25 méterről, de nem talált célt. Percekkel később Présinger próbálkozott jó 32 méterről, balról, a játékszer épp számára jó helyen pattant le, a kapus előtt, de Tujvel a helyén volt. A 38. minutumban Filkor harcolt ki egy szabadrúgást a tizenhatos magasságában, az oldalvonalnál. Paku beívelte, a kifejelt labdát pedig épp a sértett lőtte rá – de nem hogy a kaput, még a stadiont sem találta el, a parkolóban landolt a laszti.

A hátralévő idő már eseménytelenül telt, így az első félidő 0-0-s döntetlennel ért véget.

A második félidőben sárga lap volt az első fontosabb mozzanat. A 48. minutumban egy kontrát kellett megállítania a kövesdi védőnek, Szelesnek, aki alaposan visszarántotta Sallóit, Farkas Ádám joggal nyúlt a zsebébe. Az első cserét az 57. percben láthatták a nézők. Pintér Attila Sós Bencét küldte be Nicorec helyére. Öt perccel később helyzetbe került a Mezőkövesd: Diallo lépett ki Strestík csúsztatása után, de 13 méterről, jobb oldalról Bojovic szorításában mellélőtt.

A 64. percben Egerszegi is lehetőséget kapott, Bacelic-Grgic jött le. Hasonló volt a mérkőzés képe, mint az első félidőben. A Gyirmót igyekezett jobban támadni, de helyzetekig nem igazán jutottak, cserébe a Mezőkövesd néhány gyorsabb támadással megmutatta, hogy miért nem szabad túlságosan kinyílnia a hazaiaknak.

A 70. minutumban Présinger tartott oda a labdát elrúgó Vági lábára. Farkas lefújta, mire a bekk ráordított a játékvezetőre, amiért sárgát kapott. Ekkor néhány hang már “ébresztőt” kiabált. A 75. percben már a harmadik cserelehetőségét is kihasználta Pintér Attila, míg Urbányi István ekkor még senkit nem dobott be a kispadról. Tarmo Kink Molnár Gábort váltotta.

A 81. percben úgy tűnt, meccslabdához jutottak a vendégek. Egy erős passzt Sós nagy nehezen átvett, majd éles szögből nem lőtt, hanem középre passzolt Strestíknek. A cseh támadó az ötösön belülről lőhetett, de Sebők hatalmas bravúrral védett. Ezt követően Vass Patrikot Madarász Márk váltotta.

A 85. minutum végén Tóth Norbert is beállt, Csiki pedig elhagyta a játékteret, miközben Gohért ápolták egy szerelési kísérlete után. A 88. percben egy mezőkövesdi szögletet követően képtelenek voltak megszerezni a labdát a hazaiak, Egerszegi pedig Váginak gurított hátra. A szélsőhátvéd gyorsan lőtt, de Sebők még idejében reagált.

A hosszabbításban aztán jött a dráma: a 92. percben egy vaktában felrúgott labdát Jancsó és Bojovics egyszerre akart tisztázni, ám összefutottak, a labdát pedig egymásba rúgták, így Diallo lecsapott a szabadon maradó játékszerre. A volt ferencvárosi támadó egyenesen Sebőkre vezethette azt, majd ellőtte alatta, ezzel megnyerte a meccset csapatának (0-1).

A kapitális hibának köszönhetően a Mezőkövesd megelőzte a tabellán a Gyirmótot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik