NB I

Pontosztozkodás a fővárosi rangadón

Lázok góljára Lanzafame válaszolt a Honvéd-Újpest meccsen.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Budapest Honvéd – Újpest FC 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 2713 néző, játékvezető: Andó-Szabó.
Honvéd: Gróf – Botka, Lovric, Hajdú Á., Baráth – Koszta (87.), Gazdag, Kamber, Hidi (Balázs Zs., 78.), Prosser (Holender, 57.) – Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
Újpest: Banai – Mohl, Kecskés, Windecker, Heris – Bardhi, Balogh B. – Balázs B., Cseke, Diarra (Angelov, 90.) – Lázok (Tóth P., 78.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Lanzafame (59.), illetve Lázok (52.)

A bajnokságban már öt mérkőzés óta nyeretlen Újpest látogatott a rapszodikusan teljesítő Budapest Honvéd otthonába az NB I 12. fordulójában. Ősszel az első körben találkoztak a csapatok, akkor a Honvéd vitte el a három pontot a lilák ideiglenes angyalföldi otthonából.

Lanzafame gyönyörű sarkazására kaphattuk fel először a fejünket a 12. percben, de nem volt tökéletes a mozdulat, a vendégek kapusa megelőzte a labdára startoló támadókat. Hat perccel ezután Lázok kis híján gólt fejelt, de megúszta a Honvéd ezt a helyzetet. A következő percekben áttevődött a játék az újpestiek térfelére, ám ezt az időszakot nem tudta helyzetekre váltani a hazai csapat. A nem túl izgalmas játékrész utolsó öt perce felpörgött, rosszkor jött a szünet. A 42. percben Prosser szabadrúgása a kapufán csattant, majd közvetlenül a lefújás előtt Koszta akrobatikus mozdulattal lőtte alig a kapu fölé a bal oldalról érkező labdát.

A szünet után nem kellett sokat várni az első gólra, az 52. percben Lázok kapott pazar kiugratást 30 méterre a kaputól, egyedül vezethette Grófra a labdát jobb oldalról betörve, majd a kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1. A Honvéd-mezőnyfölény és a sok szabálytalanság után a 69. percben újabb gólt jegyezhettünk fel, Lanzafame a DVSC után az Újpestnek is gyönyörű szabadrúgás után volt eredményes, az olasz góljával tehát egyenlített a Honvéd, 1-1. A hátralévő időben továbbra is Lanzafame maradt a kispestiek legveszélyesebb játékosa, előbb kapásból lőtt hat méterről fölé, majd ismét szabadrúgást végzett el, ám ezt fölé tekerte huszonhétről. A mérkőzést egyik csapatnak sem sikerült eldöntenie, így 1-1-re végeztek a felek a fővárosi rangadón.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:
– Nagyon gyenge volt az első félidő, mindkét csapat rosszul játszott, de a játékvezetőnek még a két együttest is sikerült felülmúlnia, olyan rosszul fújt. Egyértelmű hazaadást nem vett észre az Újpest kapujánál. Inkább a Honvéd irányított a meccs azon szakaszában is, amikor a vendégek gólt szereztek kontrából. A második játékrész már sokkal jobban élvezhetőbb volt, jöttek a gólok is, ám Lanzafame egyenlítése után ismét visszaesett a meccs színvonala. Ezután egyik csapat sem tudott kialakítani nagy ziccert, amivel eldönthette volna a meccset, így reálisnak mondom a döntetlent.
Olvasói sztorik