NB I

Torghelle a kaput célozza, nem a falat

Az MTK stadionavatóján elmondta, az új aréna a külföldi stadionokkal is felveszi a versenyt.

Minden igényt kielégítő, fantasztikus az új Hidegkuti Nándor Stadion Kanta József, az MTK labdarúgója szerint, aki az az aréna első magyar gólját szerezte a Sporting Lisboa elleni csütörtök esti avatómérkőzésen.

– Méltó találkozó volt ez a stadion felavatásához. Attól függetlenül, hogy a Sporting nem a legerősebb összeállításában érkezett, mindenki láthatta, hogy nagyon tehetséges és jó futballisták ellen játszottunk, helytálló a kettő-kettes eredmény – értékelt a találkozót követően Kanta, aki büntetőből talált be a portugálok kapujába. Elmondta, az utóbbi időben kihagyott néhány tizenegyest, így próbált nyugodt maradni, és a begyakorolt mozdulatsor gólt eredményezett.

Az MTK ellenfele azért a Bajnokok Ligája-szereplő Sporting volt a csütörtök esti avatóünnepségen, mert a kék-fehérek az 1964-es KEK-döntőben éppen a portugál csapattal találkoztak. A döntőt a brüsszeli Heysel Stadionban rendezték, a 3-3-as végeredmény miatt viszont megismételt találkozóra volt szükség, ezt aztán Antwerpenben Joao Morais szögletből szerzett góljával 1-0-ra nyerték a portugálok. Ez volt az első alkalom, amikor magyar csapat európai kupadöntőben szerepelt.

– Hozzá kell szokni, hogy ilyen jó minőségű pályán játszunk, mert bár Magyarországon egyre több az ilyen, de nem jellemző, hogy ennyire biliárdasztal-simaságú gyepszőnyegen futballozzunk. Minden igényt kielégítő, fantasztikus a stadionunk, élmény itt játszani. Ilyen pályán, ilyen hangulatban csak jól lehet focizni – fejtette ki Kanta.

Torghelle Sándor, a kék-fehérek csatára hangsúlyozta, van tapasztalata a minőségi stadionokról, hiszen többen is megfordult már, az új Hidegkuti „abszolút felveszi velük a versenyt”.

– Egy támadójátékos a kaput próbálja bevenni, nem a falat – tért ki a kapuk mögötti, sokat vitatott betonfalakra. – Jó hangulat volt a találkozón, amikor megszólaltak a szurkolók, lehetett érezni azt az atmoszférát, amit minden mérkőzésen meg szeretnénk tapasztalni. Ehhez nekünk is minőségi, jó és eredményes focit kell játszanunk – mondta Torghelle. Hozzátette, szerinte a korábbiakhoz képest növekedni fog a nézőszám, mert a szurkolók kíváncsiak lesznek az új stadionra.

– Ha jól teljesítünk, akkor meg is tudjuk tartani őket, ezért mindenkinek egy irányba kell húznia –Kitért rá, hogy „öröm volt bemenni az új öltözőbe, ahol jó leülni, átöltözni, készülni a mérkőzésre”, mint mondta, „ez ki fog hatni a mindennapjainkra”. – A játékosoknak, akik minden nap azon dolgoznak, hogy ott legyenek a pályán, az, hogy nem idegen helyen, hanem hazai közönség előtt, egy minőségi stadionban tehetik, plusz motivációt jelent, egy nagy lökést fog adni az egész csapatnak – fejtette ki az MTI kérdésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik