Szolnoki Roland „toplistája”: Vidi, válogatott, visszavágás

Hosszabbított klubjánál a fehérvári hátvéd, aki mindent a Videotonnak köszönhet. Most a diósgyőri revans a legfontosabb a számára.

Huszonnégy évesen stabil tagja a Videoton keretének, címeket nyert, bemutatkozott a magyar válogatottban is: Szolnoki Roland annyira jó helyen van Fehérváron, hogy a héten meghosszabbította szerződését, 2019 nyaráig írt alá a piros-kékekhez. A Rangadónak erről, illetve az előttük álló feladatokról nyilatkozott.
– Aki ismer, pontosan tudja, mennyi szállal kötődöm a Videotonhoz. Ebben a klubban lettem magyar bajnok, szuperkupa-győztes, innen kerültem be a válogatottba. Sosem fordult meg a fejemben, hogy máshova igazoljak. Keményen dolgozom minden nap azért, hogy benne legyek a csapatban – és persze az sem mellékes, hogy ebben a csapatban a bajnoki címért harcolhatunk minden szezonban.
– A keret nagyon erős és mély, egymást húzzuk a munkában. Nagyon boldog vagyok, ha a klub számol velem, természetes volt, hogy aláírtam az új szerződést – tette hozzá Szolnoki.
A nyáron érkezett norvég vezetőedző, Henning Berg is értékelte a pálya több pontján is bevethető magyar hátvéd hozzáállását, a sok kísérletezgetés közben Szolnoki Roland volt, aki az első tizenhárom mérkőzésen a szezonban mindig pályán volt. Aztán jött pár bajnoki, amin nem, de azt mondja, ettől nem dőlt a kardjába.

– Tizenhárom mérkőzésnek elégnek kellett lenni, hogy megmutassam az új edzőnek, mire vagyok képes. Több poszton is megfordultam valóban, a védelem két szélén és némileg kényszerből a középpályán. De ez sem volt szokatlan, mert az utánpótlásban még itt játszottam, Paulo Sousánál lettem szélsőhátvéd. Büszke vagyok rá, hogy a szezon első felében folyamatosan számított rám Henning Berg is, egyáltalán nem jelent gondot, hogy az utóbbi pár meccsen nem játszottam. Teszem a dolgom, küzdök tovább, ahogy mindig is. A szezon végén ismét bajnoki címet szeretnék ünnepelni.
A hét végén Diósgyőrben próbálja folytatni jó sorozatát a Videoton, a két csapat ellentétes utat járt be az első forduló óta, amikor a miskolciak idegenben verték a Vidit. Itt az idő a visszavágásra, mondja Szolnoki, kérdés, a hosszú bajnoki szünet nem akasztotta-e meg a fehérváriak lendületét.
– Az előző fordulókban összeálltunk, jól futballoztunk, sok gólt lőttünk. Nem mondom, jobban szeretem, amikor hétről hétre jönnek a meccsek, ez a három hetes szünet elég hosszú volt. De az edzéseken mindenki maximálisan odatette magát, hiszen van miért visszavágnunk a Diósgyőrnek. Az első fordulóban legyőztek minket, most pedig nyilván ugyanerre készülnek. Kemény csata lesz, nehéz mérkőzés, de bízom benne, nem születik meglepetés, vagyis mi győzünk – mondja a védő.
Szolnoki Roland Dárdai Pálnál mutatkozott be a válogatottban, Bernd Storck még nem hívta, de a céljai között szerepel, hogy visszatérjen a legjobbak közé – mint mondja, ehhez is a Vidi lehet a segítség.
– Aki valaha futballozni kezdett, mindig válogatott akar lenni. De amíg a klubban nincs meg a jó teljesítmény, addig erre nincs esély. Ezért számomra a Vidi az első – aztán, ha itt jól teljesítek és megadatik az esély a nemzeti csapatnál, igyekszem megragadni. Ha odakerülök ismét, élni fogok a bizalommal. Ha pedig nem, akkor sem leszek sértett futballista, ugyanúgy szurkolok a magyar válogatottnak, mint eddig.