NB I

Novothny: huszonkét BL-döntő következik számunkra

A DVTK támadója a felkészülési időszakban elvégzett munkáról és a Videoton elleni hétvégi meccsről is beszélt a Rangadónak.

Szombaton a háromhetes válogatott szünet után a tizenkettedik fordulóval folytatódik a magyar NB I. Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, a sereghajtó DVTK négynapos edzőtáborban vett részt Simán, így igyekezett összecsiszolni együttesét Horváth Ferenc vezetőedző. Mint kiderült, ez idő alatt rengeteget beszélgettek egymással a játékosok, önállóan is és pszichológussal együtt is, valamint egy külsős cég szakemberei is segítségükre voltak néhány foglalkozásban. A Rangadónak a miskolciak támadója, Novothny Soma mondta el tapasztalatait az edzőtáborról.

– Véleményem szerint nagyon jól sikerültek ezek a beszélgetések, közelebb hozták a játékosokat egymáshoz – kezdte a támadó. – Pszichológus is dolgozott velünk együtt, igaz ez a fajta megoldás számomra nem volt ismeretlen, hiszen egyénileg is járok szakemberhez. Külföldön is azt tapasztaltam, hogy egy játékosnak mentálisan jobb állapotban kell lennie, mint fizikálisan, hiszen a fizikális problémákat könnyebben át lehet vészelni, amennyiben fejben rendben van az ember. Azt viszont újdonságként éltem meg, hogy a teljes csapat együtt volt pszichológusnál, hiszen a klub saját szakemberéhez eddig csak csapatrészenként, kisebb csoportokban jártunk. Különböző feladatok voltak, amik elég sok mindenre kiterjedtek, többek között a megfelelő önbizalom kiépítésére, és az egymás közötti kapcsolatok elmélyítésére – idézte fel a Simai Ifjúsági Táborban töltött perceket a csatár.

– Akár egy jó hangulatú általános iskolai osztálykiránduláshoz is hasonlíthatnám ezt a négynapos edzőtábort, annyi különbséggel, hogy nem chipset és kólát fogyasztottunk. Viccet félretéve, amellett, hogy volt egy kevés szórakozás is, kilencven százalékban a munkán volt a hangsúly, aminek reméljük meg is lesz majd az eredménye. A válogatott játékosaink, Bognár, Elek, Dausvili, valamint még a hosszabb időre kidőlt sérült játékosaink sem tartottak velünk, akik nyilván nagyon hiányoztak Simáról, de úgy gondolom, ha a csapat jóval nagyobb részére pozitív hatással volt ez a pár nap, akkor ez a néhány hiányzó társunkra is átragad majd, főleg, hogy beszélgettünk is velük ezekről a napokról – mondta honlapunknak bizakodóan Novothny Soma.

Az edzőtáborozást felkészülési mérkőzéssel zárta le a DVTK, amelyen 1-0-s vereséget szenvedett a szlovák MFK Zemplín Michalovcétól, a 22 éves játékos azonban sok pozitívumot vélt felfedezni.

– Egyértelműen láttam az előrelépés jeleit. Aki nem látta a meccset, az most gondolhatja azt, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar, vagy hogy magyarázkodásnak tűnhet ez a részemről. Viszont, ha ugyanilyen játékot mutatva lejátszanánk még kilencszer a meccset, biztos vagyok benne, hogy egyszer sem maradnánk gól nélkül, és ez nem sablon duma, vagy védekezés. Nagyon sok helyzetünk volt, sokat próbálkoztunk, mind játékban, mind a pályán belüli kommunikációban sokat fejlődtünk. Elindult valami felfelé, de ez mit sem ér, ha most szombaton ez nem mutatkozik meg jó eredményben – mondta Novothny Soma.

A felzárkózást akár már a hétvégén megkezdheti a Diósgyőr, igaz ez nem lesz egyszerű, hiszen amíg a DVTK a legrosszabb formában lévő csapat az NB I-ben, addig a Videoton a legjobb formában lévő együttesként érkezik hozzájuk.

– Ha a tabellát, vagy a játékoskeret erősségét nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy a Vidi a mérkőzés esélyese, de ettől függetlenül hazai pályán játszunk, és ez mellettünk szólhat. Mind a huszonkét következő mérkőzés BL-döntővel ér fel számunkra, hiszen olyan szituációba sodortuk magunkat, hogy minden egyes meccsen égetően szükséges a három pont – zárta a Rangadónak adott nyilatkozatát Novothny.

Olvasói sztorik