NB I

Füttyszó és taps: felavatták az Új Hidegkuti Nándor Stadiont

Két-három éven belül minden bajnokit telt ház előtt játszana az MTK. Fülöp Mártonról nevezték el a stadion egyik kapuját.

Csütörtökön ünnepélyes keretek között avatták fel az Új Hidegkuti Nándor Stadiont Budapesten. A stadionavató alkalmával a magyar csapat a portugál Sporting CP ellen lép pályára 20 órától. Az új létesítményt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adta át hivatalosan. Beszéde alatt füttyszót és tapsot is kapott bőven.

– Hihetetlenül lelkesek a játékosok. Azt érzik, hogy olyan környezetben játszhatnak, mintha holland, német vagy francia csapatban lennének. Nem azt mondom, hogy a mai MTK olyan játékot nyújt, mint egy német vagy francia élvonalbeli csapat, de ez a célunk – mondta az M4 Sport kamerái előtt Deutsch Tamás, az MTK elnöke. – Azt is el szeretnénk mondani magunkról, hogy nem csak sok szurkolónk, hanem nagyon sok nézőnk is lesz majd az új stadionban. Nem titok, hogy a régi Hidegkuti-stadion átlag nézőszáma 1000-1500 között mozgott. Az első évben szeretnénk ezt megduplázni. Két-három éven belül pedig az a célunk, hogy megteljen a hazai nézők számára fenntartott 4500 férőhely.

– Nagyon örülök, hogy elkészült a stadion. Régóta aktuális volt, hogy új stadion legyen – kezdte Garami József, az MTK legendás edzője. – Rendkívül fontosnak tartom, hogy új stadionok épülnek. Ez a játék minőségét fogja javítani, illetve aki szórakozni kíván a futballmeccseken, az kulturált körülmények között teheti.
– Gyönyörű a létesítmény, rá fért már az MTK-ra, hogy egy ilyen szép új stadionja legyen. Furcsa, hogy nem tudom elmondani, hogy ugyanezen a gyepen játszottunk, mert ez teljesen más. Ez egy új stadion, amelyhez annyira nincs kötődés, de azt gondolom, hogy csodálatos – nyilatkozta Illés Béla, az MTK-val háromszoros magyar bajnok korábbi válogatott támadó.

Mint ismert, az MTK a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt Fülöp Mártonról nevezte el a stadion egyik kapuját, valamint emléktáblát is állított a válogatott hálóőr emlékére.

– Marci ízig-vérig MTK-s volt a papájához és mamájához hasonlóan. Nagyon szép gesztus volt az MTK vezetőségétől, hogy gondoltak erre, és megemlékeznek Marciról. Nagyon jól esett nekem és a feleségemnek, ezúton is szeretném megköszönni ezt a nemes gesztust – mondta Fülöp Márton édesapja, Fülöp Ferenc.

Olvasói sztorik