NB I

Kovács István is az arabokhoz igazolhat

Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs után ő lehet a harmadik.

Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs után Kovács István is az arab világba igazolhat, a Videoton FC 24 éves, ötszörös válogatott támadójátékosa ugyanis – az index.humegfogalmazása szerint – valószínűleg az Egyesült Arab Emírségek bajnokságában szereplő Bani Jasz csapatánál folytatja egyre kevésbé ígéretes pályafutását. Mint írják, a fehérváriak nem válnak meg végleg Kovácstól, csak kölcsönadják őt.

A portál idézi Filipovics Vladan menedzsert, aki a Nemzeti Sport Onlineérdeklődésére elmondta: „A Bani Jasz valóban szeretné szerződtetni Kovács Istvánt, és ezt jó lehetőségnek tartjuk, tekintve, hogy a Videotonban ebben a szezonban kevés játéklehetőséget kap. Az Emírségek bajnoksága amúgy is sokat változott az elmúlt időben, sokat erősödött, egyre több fiatal játékost is szerződtetnek külföldről a klubok.”

A Bani Jasz együttesének jelenleg három külföldi játékosa van. A brazil Felipe Bastos 26, az ausztrál Mark Milligan 31, az argentin Joaquin Larrivey pedig 32 éves.

Kovács 2012 januárja óta 159 mérkőzésen lépett pályára a Videotonban, 18 gólt, 21 gólpasszt és 24 sárga lapot szerzett. Egyébként nem ő lenne a Bani Jasz történetének első magyarja, 2007-ben ebbe a csapatba igazolt Horváth Ferenc is, 34 éves korában.

Olvasói sztorik