NB I

Pintér: nyáron kevés időnk volt igazolni, kellett egy igazi center

A Mezőkövesd vezetőedzője szerint Ulysse Diallo megszerzésével több variációs lehetőségük lesz a támadószekcióban.

A világbajnoki selejtezők miatti válogatott szünet után a hétvégén folytatódik az élvonalbeli pontvadászat. Az elmúlt hetekben a 11. helyen álló Mezőkövesdnél nem tétlenkedtek a vezetők, igyekeztek megerősíteni a csapatot annak érdekében, hogy elmozduljanak a kiesőhelyről.

A borsodiak leigazolták a Marítimo együttesétől a Ferencváros korábbi labdarúgóját, Ulysse Diallót. A mali csatár a zöld-fehéreknél húsz alkalommal lépett pályára, négy gólt szerzett és egy gólpasszt adott a 2013–2014-es szezonban. A Rangadó.hu érdeklődésére a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője, Pintér Attila elmondta, miért érezték úgy, hogy a csapatnak szüksége van egy új támadóra.

– Az előző másodosztályú szezon utolsó fordulójában dőlt el, hogy az élvonalban kezdhetjük meg a 2016–2017-es idényt, ami nagyon kései volt, így az akkori piaci lehetőségekből próbáltuk megoldani a csapat megerősítését. Akkor is szerettünk volna egy igazi centert igazolni, de ez nem igazán sikerült. Az elmúlt tizenegy forduló is megmutatta, hogy szükségünk van még játékosra, főleg csatárposzton, és remélem, hogy most Diallo érkezésével több lehetőség nyílik számunkra támadásban. A csapat szerkezetén belül Marek Strestíket is lehet bárhova, így csatárposztra is mozgatni, illetve ha bármi történne, végre van egy igazi centerünk Diallo személyében. Gólokra van szükségünk, bízom benne, hogy ez is meg fog oldódni – válaszolta a honlapunknak a korábbi szövetségi kapitány.

– Nem ismeretlen játékos számunkra Diallo, láttuk őt élesben is játszani annak idején a Ferencvárosban, és az előző csapatánál is érdeklődtünk a teljesítményéről, és jó véleménnyel voltak róla – folytatta Pintér.

A mali támadó nem túl sok meccsel a lábában érkezett, a transfermarkt.de statisztikái szerint 2016-ban csupán 91 percet töltött a pályán tétmérkőzésen.

– Nagyon bízom abban, hogy főként góljaival a csapat segítségére tud lenni. Tudjuk, hogy nem százszázalékosan érkezett hozzánk, de azon vagyunk, hogy az állapotához képest minél jobban az együttes hasznára legyen – bizakodott Pintér.

Ahogyan arról korábbanbeszámoltunk, Diallón kívül még egy új arc tűnt fel a mezőkövesdiek edzésén a lett válogatott Vitalijs Jagodinskis személyében. A középhátvédnek jelenleg nincs klubja, viszont egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a sorsa.

– Ha az ügyben történik olyan, ami a közvéleményre és a szurkolóinkra tartozik, akkor arról időben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot – zárta rövidre a mezőkövesdiek vezetőedzője.

Olvasói sztorik