NB I

A Debrecen vezetőedzője még nem mondott le a bajnoki címről

Cristiano Ronaldo is szóba került.

Hétfő délután szurkolói ankétot tartott a Debreceni VSC. A szurkolók kérdezhettek a vezetőktől, játékosoktól, és az első percek illetődöttsége után záporoztak is a kényelmetlenebbnél kényelmetlenebb kérdések. Dr. Róka Gézát például arról kérdezték, hogy nem túlzás-e az európai kupaindulásról beszélni – foglalta össze a Dehírportál.

– Figyelembe véve a távozók és az érkezők névsorát, nem gondolom, hogy elrugaszkodott állítás lenne ez, abszolút reális célkitűzésnek gondolom.

Leonel Pontes vezetőedző még erre is rátett egy lapáttal.

– Én a bajnoki címért szeretnék küzdeni. Addig még nagyon sok a tenni való, de úgy gondolom jó úton haladunk. Nincs sok időnk arra, hogy összeálljunk, megpróbáljuk felgyorsítani a felkészülést. A csapat kezdi érteni, hogy mit szeretnék viszontlátni, de egy-két győzelem mindenképp szükséges, hogy belelendüljünk. Magyarországon az elmúlt években nagyon sok változás ment végbe, ezekhez nekünk is alkalmazkodnunk kell.

A fiatalítás központi téma Debrecenben, amivel a vezetőedző is egyetértett. Amikor csak teheti, kilátogat a második csapat meccseire, és az ifjú játékosokat rendszeresen felhívja az első keret edzéseire, hogy lássa őket.

– Mindig nyitott szemmel járok, ha bármelyik fiatal bizonyítja nekem, hogy megérett az NB I-re, akkor én játszatni fogom. Nagy szerep hárul a tapasztaltabb játékosokra, Cristiano Ronaldo esetében is tapasztaltam: nagyon fontos, hogy segítsék a fiatalok fejlődését.

A kérdezz-felelek majd egy órán keresztül folyt, ezután a szurkolóknak lehetőségük volt négyszemközt is érdeklődni az érintetteknél. Elsősorban a játékosokat környékezték meg, az eddigi hivatalos beszélgetéseket egy családias hangulat váltotta. Vittek hiányzó autogramjára rengetegen vadásztak, de az idősebbek közül sokan a 13 év után visszatérő Tőzsér Dánielre voltak kíváncsiak.

Az összegyűltek hitték is, meg nem is a nagyratörő szavakat, de egyvalamiben nem volt széthúzás: mindenki szeretne újra egy sikeres Lokit látni. Kivétel nélkül reménykedtek abban, hogy a lelátók előbb vagy utóbb megtelnek, ám ahogy az egyik szurkoló fogalmazott, sokáig lesz még nekik túl nagy ez a stadion.

A teljes összefoglaló itt olvasható.

Olvasói sztorik