NB I

A Soroksárt verte a Mezőkövesd

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry FC – Soroksár SC 2-1 (1-0)
Mezőkövesd: Tujvel (Dombó, 84.) – Vági (Pauljevics, 48.), Hudák (Fótyik, 77.), Szeles (Polényi, 77.), Gohér (Baracskai, 75.), Mevoungou (Frőhlich, 79.), Egerszegi (Hegedűs, 60.), Strestík (Tóth, 75.), Molnár (Orosz, 60.), Diallo (Kink, 53.), Nicorec (Sós, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila
Soroksár: Palásthy D. (Bartos, a szünetben) – Fülöp, Gengeliczki, Lorentz, Silye, Peszmeg (Sándor, 60.), Papp, Huszák (Haris, 32.), Koós (Csillag, 60.), Szilágyi (Lovrencsics B., 67.), Gárdos (Mihály, 67.). Vezetőedző: Lucsánszki Tamás
Gólszerzők: Gohér (2.), Sós (74.), illetve Haris (80.)

Az NB II-es Soroksárt fogadta szombaton a Mezőkövesd felkészülési mérkőzésen.

Gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat: Strestík egy szabadrúgást ívelt a 16-oson belülre, s Gohér Gergő bólintott a kapu bal oldalába. Az első negyedóra végén Diallónak volt két helyzete, az elsőt nagyon fölé lőtte, a másodikat viszont Palásthy védte, a csatár egy saját térfélről indult kontrát fejezett be. Támadásban maradtak a hazaiak, Gohérnak volt még helyzete a 21. percben, utána viszont nem jutottak el komoly lehetőségig a néha beszorított ellenfél ellen, ahogyan a soroksáriak sem, köszönhetően a jól záró védelmeknek. A játékrész krónikájához tartozik még Huszák sérülése – írja a mezőkövesdi klubhonlap.

A második félidő elején a soroksáriak kerültek helyzetbe, Fülöp jobb oldalról érkező beadására érkezett Gárdos, majd a kipattanóra Szilágyi, de mindkettő kimaradt. Az esetnél viszont az ütközés miatt lent maradt Vági, akit végül lecserélt Pintér Attila. Aktív volt a kövesdi balszél, az 51. percben Sós beadásáról ketten hajszállal maradtak le középen, majd Kink hasonló beadásra érkezett picit Molnár mögé. A 63. percben Gohér lövése ment el keresztbe a kapu előtt.

A vendégeknek a második félidő második felében voltak komoly lehetőségeik a gólszerzésre. A 32. percben Sándor 25 méteres lövése csattant a felső lécen, erre válaszként kisvártatva Sós Bence szerzett gólt, jól lépett ki a védők közt, s lőtt a hosszú sarokba. A 76. minutumban Szeles indította Sóst, aki az üresen érkező Kinkhez passzolt, aki viszont rosszul találta el a labdát. A 80. percben Polényit szerelte Lovrencsics, aki elfutott a balszélen, középre adott labdájára két védőn és Haris érkezett, az ide-oda pattogó labda a hálóba került. Pár perccel a vége előtt még Mihály fejelte a labdát a felső lécre Papp beadásából, majd Dombónak kellett védenie Haris lövését.

– Nagyon jó iramú, hasznos mérkőzést tudtunk játszani. Minden szempontból hasznos volt, mert legalább így látom, hogy a cserék milyen formában vannak és kik azok, akikre lehet számítani. Azt látni kell, hogy voltak olyan teljesítmények, amelyek nem segítették a csapat játékát. Összességében a kezdőcsapat rendben volt, sokat birtokoltuk a labdát és ebből kell még jobban profitálnunk – mondta Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik