NB I

Újpest: vérplazmakezelés után közel a visszatérés

Nagy Tibor hamarosan ismét futballozhat, nem vár rá hosszú kihagyás.

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzés alkalmával a Groupama Arénában az első félidő közepén kért cserét Nagy Tibor, az Újpest FC védője.

– Már hetekkel a Ferencváros elleni mérkőzés előtt is éreztem fájdalmat az Achillesemben, de mindenki azt mondta, és én is úgy ítéltem meg, hogy ezzel még lehet játszani, nem akkora a probléma – mesélte klubja honlapján.

A derbi 23. percéig bírta, akkor a gyulladás hatására egy rossz lépést követően a vádlijában két és fél centis szakadás keletkezett. A cserét követően azonnal ultrahangvizsgálatra sietett, ahol az említett diagnózist állapították meg.

– A múlt héten a rehabilitáció keretein belül Szerbiába utaztam, ahol vérplazmakezelést kaptam. Ezek után az orvosok arra kértek, hogy egy hétig ne terheljem, ne álljak rá a sérült lábamra. Ez az időszak csütörtökön fog lejárni. Nem hangzik túl jól a sérülés, de az orvosok azt mondták, ha már rá tudok állni a sérült lábamra és nem fáj, akkor a futást is megkezdhetem, így elvileg nem lesz sok a kihagyás.

Nagy Tibor hozzátette: nagyon örülne, ha már a jövő hétvégi, Bp. Honvéd elleni összecsapásra felépülne, de ha azon nem is, a Diósgyőr elleni rangadóra már mindenképp szeretne százszázalékos állapotba kerülni.

Olvasói sztorik