NB I

DVSC: Róbert Vittek aláírt

A 81-szeres szlovák válogatott támadó Debrecenben folytatja pályafutását.

A DVSC leigazolta a 81-szeres szlovák válogatott csatárt, Róbert Vitteket, aki nyárig írt alá, de a szerződés értelmében a DVSC-nek lehetősége van a kontraktus időtartamát a klub érdekei szerint változtatni – áll a klub honlapján.

A 34 éves, játékos mögött jelentős múlt van: a felnőttek között az 1999–2000-es szezonban mutatkozott be nevelőegyesületében, a Slovan Bratislavában, négy évvel később pedig légiósnak állt. Megfordult Németországban (1. FC Nürnberg) és Franciaországban (OGC Lille), majd 2010-től Törökországban játszott, az Ankaragücü, a Trabzonspor, az Istanbul Büyüksehir és a Belediyesi együttesénél futballozott.

Három évvel ezelőtt visszaigazolt a Slovanhoz, szerződése a nyáron lejárt, így szabadon igazolható volt. Az előző idényben a második helyen végzett a pozsonyiakkal: 24 bajnokin tíz gólt szerzett, és adott öt gólpasszt, az Európa Liga-selejtezőben öt meccsen hét gól volt a mérlege, a Szlovák Kupában öt találkozón egyszer volt eredményes.

2010-ben szerepelt a szlovák válogatottal a dél-afrikai világbajnokságon, sőt ő lőtte az első gólt az Új-Zéland elleni mérkőzésen – amely természetesen Szlovákia történetének első vébégólja.

Olvasói sztorik