NB I

Csak éremmel úszhatja meg a katonaságot a Fradi focistája

Ha besorozzák, 21, 24 vagy 26 hónapos szolgálat vár a koreai Rju Szung Vura.

Ritka problémával szembesülhet a jövőben a Ferencváros, amely a nyáron először igazolt dél-koreai labdarúgót a 22 éves Rju Szung Vu személyében. Az ázsiai focista – aki az élvonal nyolcadik fordulójában góllal mutatkozott be az MTK ellen – egy évre kölcsönbe érkezett a német Bundesligában szereplő Leverkusentől, de a Fradinak vételi opciója van, utóbbi érvényesítése esetén azonban nem árt majd vigyázni.

Dél-Koreában ugyanis kötelező két évet katonaként szolgálniuk az egészséges férfiaknak, felmentést a legritkább esetben adnak, ilyen lehet például az Ázsia Játékokon, világbajnokságon vagy olimpián elért érem. Sportolóknál 26 éves korig meg kell kezdeni a 21, 24 vagy 26 hónapos szolgálatot, amely akár derékba is törhet egy ígéretes pályafutást. Rju hazája válogatottjával közel volt ahhoz Rióban, hogy kiharcolja a felmentését a katonaság alól, ám a negyeddöntőben 1-0-ra kikaptak Hondurastól.

– Nem tartok a katonai szolgálattól, és egyelőre nem is aktuális a kérdés számomra. Még négy évem van a sorkötelezettség megkezdéséig. Minden erőmmel a futballra fókuszálok, azon vagyok, hogy a Ferencvárossal jól szerepeljek – árulta el Rju a Blikknek.

– Az a célom, hogy alapember legyek. Odateszem magam maximálisan az edzéseken és a meccseken is. Volt egy kisebb sérülésem, de már minden rendben, egyre biztatóbb formában vagyok.

A fiatal játékos szerint a Fradi a Bundesligában is megállná a helyét, egyáltalán nem vallana szégyent.

– Budapest pedig gyönyörű város. Felfedeztem néhány éttermet magamnak, a gulyásleves például mennyei – tette hozzá.

Olvasói sztorik