NB I

Történt már stadionban haláleset betonfal miatt

Argentínában egy 21 éves játékos hunyt el, ám az MTK-nál nagyobb a hely a pálya és a fal között.

Kapcsolódó cikkek

A hamarosan átadásra kerülő, egyébként már elkészült új MTK-stadion óriási hullámokat vert az elmúlt napokban. A botrány azután tört ki, hogy kikerültek az első képek arról, hogyan néz ki a pálya két, kapu mögötti területe: lelátó vagy hosszabb bukótér helyett egyenes betonfalak zárják le.

Az ügy kapcsán rengeteg mém, vicc és poén született, de nem feltétlenül olyan tréfás a dolog, mint amilyennek elsőre hangzik. 2015 májusában ugyanis egy argentin bajnokin már történt tragédia hasonló okokból.

A 21 éves Emanuel Ortega, az ötödosztályú San Martín de Burzaco játékosa ugyan nem a pálya hosszanti végén ütközött betonfalnak, hanem oldalt, de ettől még jól látszik, milyen veszélyes tud lenni egy ilyen becsapódás.

Ortegát a pálya oldalától egy méterre található betonfallal való ütközést követően kettős koponyatöréssel kellett megműteni, ám végül belehalt sérüléseibe.

A teljesség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy az MTK stadionjában minden a szabály szerint épült, a hét és fél méteres távolság az alapvonal és a fal között elméletileg bőven elegendő kell, hogy legyen a lassításra.

Olvasói sztorik