NB I

Törött kézzel játszott a Haladás alapembere

Orsócsont törés miatt öt hét kihagyás vár rá a Liverpoolból hazatérő Polgár Kristófra.

A Gyirmót elleni bajnoki mérkőzés elején eltörött a Haladás fiatal védőjének, Polgár Kristófnak az orsócsontja, az első diagnózis szerint körülbelül öt hét kihagyás vár rá.

A hétvégi bajnoki ötödik percében egy megkerülős csel után a jobb szélen felfutó Polgár Kristóf ütközött a gyirmóti Présingerrel Ádámmal, a Haladás védője elesett, ellenfele pedig véletlenül rálépett a kezére.

– Akkor még egyáltalán nem éreztem azt, hogy komolyabb gond lehet, ugyan ápolni kellett – rögzítőkötést kaptam a kezemre – de folytattam a játékot – nyilatkozta a haladas.hu-nak Polgár Kristóf. – A félidő későbbi részében egyre jobban fájt az alkarom, a bedobásoknál pedig már nem is tudtam teljesen kinyújtani a kezemet. A szünetig bírtam, ezután kénytelen voltam cserét kérni.

– Megvan a diagnózis: eltörött az orsócsontom, csütörtök-péntekig lesz gipszben a kezem, utána kapok rá egy „lazább kötést”, azért, hogy könnyebben menjen a mozgás – folytatta a fiatal jobboldali védő- A szakmai stábbal még egyeztetnem kell, hogy a következő hetekben milyen jellegű gyakorlatokat végezhetek, de az biztos, hogy a labdás edzések kimaradnak, talán a hasazás és a lábra erősítés menni fog – idézi Polgár a Hali hivatalos honlapja.

A Liverpool U23-as csapatától igazolt 19 éves játékos alapembere a Haladásnak a 2016–17-es szezonban, eddig az összes bajnokin kezdőként lépett pályára a védelem jobb oldalán.

Olvasói sztorik