NB I

“Húzzál innen!” – durván fegyelmezte Kassai az Újpest légiósát

Diarra kihozta a sodrából a hétvégi derbin ténykedő tapasztalt játékvezetőt.

A hétvégi FTC–Újpest-rangadón bíráskodó Kassai Viktor kisebb bakikkal, de különösebben nagy hiba nélkül hozta le a mérkőzést. A játékvezető nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, de kritizálták már külföldön is. Egyvalami azonban mintha más lenne a külföldi meccsei és a hazai bíráskodásai között, Kassai ugyanis máshogyan áll hozzá a külföldi sztárokhoz, mint az NB I-ben edződő játékosokhoz. Ennek ékes példája volt a derbin Kassai és az újpesti Souleymane Diarra között zajló miniháború – írja az Index.

Souleymane Diarra az Újpest egyik legjobbja volt a meccsen, egy gól és a tizenegyes előtt a szabálytalanságot kikényszerítő beadás is az ő nevéhez fűződik. Az ellenfél faragta is, és néha úgy tűnt, ő is megküzdött a külön figyelemért. Az azonban váratlan, ahogy a 2011-es év bírójának, illetve az év magyar játékvezetőjének is megválasztott Kassai Diarrát kezelte: letegezte és a tévéfelvételeken közeli képen is látható módon durván leteremtette a reklamáló játékost.

Az első félidőben egy szabálytalanságot kért számon a mali válogatott futballista, amire Kassai reagált, és fenyegetően szólt az amúgy magyarul nem beszélő Diarrához. “Vigyázzál!” illetve “Ne dumálj!”

A második félidőben is folytatódott kettejük külön kis csatája, ami akkor csúcsosodott ki, amikor Diarrát labdával eltalálták, ő pedig lépett kettőt a pálya belseje felé, majd fájdalmas arccal összeesett. Kassai Diarrának színészkedés miatt sárgát adott, majd tovább lépett, de a mali futballista Kassai után ment, aki szigorú arccal ráüvöltve küldte el melegebb éghajlatra, az előzőnél jobban kivehető, hogy azt mondja neki: “Húzzál innen!” Rosszabb esetben, hogy “ne ugassál!”

Olvasói sztorik