NB I

Hatszázezres MLSZ-bírság a Fradi–Újpest után

Nem megfelelően vizsgálta át a szurkolókat a hazai security; fizet a Honvéd, a Diósgyőr és a Debrecen is.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága szeptember 27-én az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Dusan Brkovics (DVSC) és Tamás Márk (Diósgyőr) egy-egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Bp. Honvéd – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél két játékosának szidalmazása) 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőri VTK – Debreceni VSC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), valamint a rend mérkőzés lefújása utáni nem megfelelő biztosításáért 100 ezer forint, a DVSC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért (nem megfelelő ruházat és csomag átvizsgálásáért) 200 ezer forint, az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, játéktérre dobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Leindler Domonkos (SZEOL) mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt három, Szalai Vilmos István (Siófok) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Szergej Pacaj kit-menedzser (Balmazújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Koronczai Benjamin (Komárom) egy, Major Máté (Hévíz) egy, Németh Gábor (Csepel), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megütötte ellenfelét négy, Márton Erik (Szekszárd), mint visszaeső kettő, Lannert Bence (Dabas-Gyón), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a játékvezetőt megtapsolta kettő, Pásztor Dávid (REAC) egy, Korozmán Kevin (MTK) egy és Tóth Szabolcs (Tállya) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Gucsi Végh Péter edző (Komárom), Márton Gábor vezetőedző (Pécs) és Orbán Tamás edző (Veszprém) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy-egy, Őze Tibor András vezetőedző (Gyula), mert a technikai zónát elhagyva reklamált a játékvezető ítélete ellen, majd a játékvezető személyére sértő kifejezést használt és Szűcs Lajos edző (Rákosmenti KE), mint visszaeső, mert a mérkőzés lefújása után a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől három-három soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik