NB I

Kiütötte a listavezető az újoncot

A listavezető Vasas FC hazai pályán 4-0-ra legyőzte az újonc Mezőkövesd együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 2832 néző. Játékvezető: Solymosi
Vasas: Nagy G. – Vaskó, Debreceni, Risztevszki – Murka (Kleisz, 64.), Vida, Berecz, Hangya – Remili (Pavlov, 74.), Ádám M. (Czvitkovics , 67.), Saglik. Edző: Michael Oenning
Mezőkövesd: Dombó – Vági, Devecseri, Hudák D., Fótyik – Mevongou, Egerszegi, Kink (Pauljevics, 59.), Bacelic-Grgic (Fröhlich, 76.) – Sós (Orosz, 65.) – Strestík. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Ádám M. (43., 49. – a másodikat tizenegyesből), Berecz (63.), Vida (91.)

A listavezető Vasas – amely előző két bajnoki meccsét elveszítette – az újonc Mezőkövesdet fogadta az élvonal szombati, 11. fordulójában, vagyis az első kör utolsó játéknapján.

A hazaiaknál Korcsmár Zsolt a bemelegítéskor megsérült, így helyette Vaskó Tamás került a kezdőcsapatba. Burmeister egy kisebb húzódás miatt nem a keret tagja.

Némi meglepetésre a vendég borsodiak kezdtek jobban: a második percben Vaskónak kellett mentenie az ötösön belül, majd Sós Márkó lövését védte Nagy Gergely. A túloldalon Murka kísérlete kerülte el a kaput, aztán a 17. percben közel járt a gólhoz a Mezőkövesd: Nagy Gergelyen már túlhaladt Bacelic-Grgic lapos lövése, de végül a kapu mellé gurult.

A 24. percben Debreceni András mentett, az ötösön belül vágott ki egy labdát, a vendégszöglet pedig az oldalhálóban kötött ki. Két perccel később Bacelic-Grigic fejese kerülte el a kaput egy újabb sarokrúgást követően. Fél óra játék után némileg összekapták magukat az angyalföldiek: előbb Saglik visszafejelt labdáját követően Ádám Martin fejesét védte Dombó, majd Ádám Martin próbálkozását védte szögletre a mezőkövesdi kapus. A másik oldalon egy veszélyes támadás után végül Nagy Gergely kezébe kötött ki a lövés.

A borsodi fölény ellenére a szünetben a fővárosiak álltak jobban: a 43. percben Murka beadta a labdát, Dombó nem tudta megfogni, kipattant róla, Ádám Martin pedig kiváló ütemben érkezett és három méterről belőtte (1-0).

Az újrakezdés után újabb gólt szerzett a Vasas: Vida Máté passza után Hudák Dávid felrúgta Berecz Zsombort az ötös sarkánál, a jogos büntetőt pedig Ádám Martin értékesítette (2-0). Az 54. percben Bacelic-Grgic léc alá tartó löketét Nagy Gergely vetődve védte. A 63. percben Debreceni indította Murkát, beadására Berecz kiválóan érkezett középen és kapásból, félmagasan a kapuba lőtt (3-0).

A folytatásban egy mezőkövesdi szabadrúgást követően Bacelic-Grgic csúsztatott fejese pattant kifelé a kapufáról. A 68. percben Marek Strestík emelt kapura tíz méterről, de Nagy Gergely még bele tudott kapni, így néhány centivel a keresztléc fölé hullott a labda. Negyedórával a vége előtt Saglik veszélyes fejesét védte Dombó.

A 79. percben Berecz szép cseleket követően Pavlovot szöktette, aki kisodródott és a kiérkező Dombó Dávidba lőtt. A 80. percben Saglik lőtt kapura 17 méterről, nem sokon múlott az újabb gól. Két perccel később Czvitkovics vette célba a jobb alsó sarkot, de a borsodiak kapusa védett. A 89. percben Pavlov kapott labdát Kleisztől, kapura lőtt 16 méterről, de fölé ment.

A 90. percben Pavlov fejelt majdnem gólt, kicsivel mellé ment, de már lesen volt. Slusszpoén gyanánt a 91. percben Vida Máté 14 méterről lőtt gólt senkitől sem zavartatva (4-0).

(forrás: vasasfc.hu)

– Az általam ebben az évadban látott meccsek közül ez indult a legnehezebben, de ez lett a legsimább. A mérkőzés elején többször ránk ijesztett a Gyirmót, de aztán sikerült feléjük kerekednünk. Akadt szemfüles gól és olyan is, amit gyakorlatilag végig kellett tapsolni. Óriási gratuláció illeti a srácokat, hiszen közönségszórakoztató játékkal győztek – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára.
Olvasói sztorik