NB I

Nem bírt egymással a Paks és az MTK

A kevés helyzetet hozó találkozón a kék-fehérek kétszer is eltalálták a kapufát, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Paksi FC – MTK Budapest 0-0
Paks, Paksi Stadion. Játékvezető: Vad II. István.
Paks: Kemenes – Kulcsár, Gévay, Kovács, Szabó – Papp – Koltai (Vernes, 58.), Hahn, Bertus, Bartha – Haraszti. Vezetőedző: Csertői Aurél.
MTK: Petkovics – Poór, Grgics, Vukmir, Vadnai – Vass Á., Kanta, Borbély – Okuka (Ramos, 64.), Torghelle, Vogyicska (Katona, 91.). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

A tíz mérkőzés után kilencedik Paks a hetedik MTK-t fogadta a magyar élvonal 11. fordulójában. Egyik csapat sem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy azt eltervezte, azonban az előző körben mindketten győzelmet arattak – a hazaiak a Mezőkövesdet, a kék-fehérek a DVTK-t verték meg – így a találkozó arról is döntött, megkezdi-e az egyik fél idénybeli első győzelmi sorozatát.

A mérkőzés első kísérlete Kovács szabadrúgás utáni, kaput messze elkerülő bólintása volt a 8. percben, majd négy perccel később, ismét a Paks jóvoltából az első igazi helyzetet is feljegyezhettük: Bertus 20 méterről eleresztett lövése csupán centikkel kerülte el Petkovics kapuját. A 20. percben már dolga is volt az MTK kapusánál egy újabb Bertus-lövés után, a közeli kísérletet bravúrral fogta a hálóőr.

Tovább rohamozott a hazai gárda, Kovács újabb fejesét azonban kiöklözte Petkovics, Papp ismétlése pedig elkerülte a kaput. Az első félórához érve Bartha esett el a vendégek tizenhatosán belül gyanús körülmények között, de Vad II kifele ítélt szabadrúgást, nem sokkal később pedig majdnem vezetést szerzett az MTK a semmiből: Kanta pontrúgása után az előző fordulóban győztes gólt szerző Poór fejese csattant a kapufán. Az első játékrész hajrájában a legemlítésreméltóbb esemény az volt, hogy egy percen belül három játékos is besárgult három különböző szabálytalanságért, mielőtt szünetre vonultak a felek.

A második játékrész az összecsapás első Kemenes-védésével indult, a paksi kapus Vogyicska bombáját fogta vetődve, majd Torghelle furfangos emelésénél is résen volt a hálóőr. A továbbiakban is az első negyvenöt percben szinte észrevehetetlen MTK játszott fölényben, de a gól nem akart összejönni a fővárosiaknak: Torghelle fejese a 70. percben ismét a kapufán csattant, Ramos ismétlését pedig hárította Kemenes.

A hajrára fordulva Borbély ígéretes helyről elvégzett szabadrúgása szállt ki a stadionból, majd a túloldalon Bertus lövése tévesztett célt centiméterekkel. Az utolsó tíz percben egyik csapat sem tudott helyzetbe kerülni, így a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget – a bajnokság egyharmadához érve tehát egyik csapat sem tudott még nyerni kétszer egymás után.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője értékelte:
– Igazságos döntetlen született, az első félidőben a Paks, a másodikban az MTK volt inkább fölényben. Sajnos rányomta a bélyegét a találkozóra, hogy két jobb szereplésben bízó alsóházi gárda találkozott, így egyik fél sem mert igazán kockáztatni, egyik csapat sem akarta vesztesen elhagyni a játékteret – így a mai játéka alapján egyik együttes sem érdemelt volna három pontot.
Olvasói sztorik