NB I

„Nem tudom, meglátjuk” – Horváth Ferenc arról, marad-e a DVTK vezetőedzője

Videók és edzői nyilatkozatok a 11. fordulóból.

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 1-3

Horváth Ferenc, DVTK: – Nehéz úgy beszélni, hogy ne bántsak meg senkit, hiszen holnap a játékosok szemébe kell néznem. Kijön hat-hétezer ember egy ilyen teljesítmény után, és játszunk egy olyan félidőt, ahol nincs egy ütközés, egy sárga lap… erről nehéz mit mondani. Ha az első félidőben így kezdesz, a másodikban nagyon nehéz váltani a dolgokon. Ez van. Nem tudom, meglátjuk, hogy maradok-e a kispadon.

Leonel Pontes, DVSC: – Nagyon jó első félidőt produkáltunk, lőttünk két gólt, de többet is szerezhettünk volna. Együtt volt a csapat. A második félidőben szenvedtünk az elején, de utána további gólokat is szerezhettünk volna. A középpályán nehezen találtuk a helyünket, majd a kiállítással még nehezebb lett a dolgunk. Az lehetetlen, hogy kilencven percig domináljunk egy meccsen.


Haladás–Gyirmót 0-1

Mészöly Géza, Haladás: – Nem volt bent az első félidőben, hogy gólt kapunk, a Gyirmót kontrából volt csak veszélyes. A második játékrészben pedig még egy lapáttal rátettünk. Helyzeteket dolgoztunk ki, ám ha holnap estig futballozunk, sem rúgunk gólt. Pedig a támadásokkal nem volt gond, odaszögeztük ellenfelünket a kapujához, ám az utolsó passzok, beadások nem sikerültek, vagy ha igen, ziccerben rosszul koncentráltunk. Amikor pedig egy csapat ennyire kitámad, óhatatlanul fellazul hátul és jönnek az ellenfél helyzetei. A gyirmótiak frissebbek voltak, ám nem tudom elmarasztalni játékosaimat, amit bizonyít, hogy a lefújás után a közönség is megtapsolta a csapatot. Komoly energiákat mozgosított volna, ha a meccs elején betalálunk, ehhez megvolt a helyzetünk, elég Williams felső kapufájára gondolnunk. Fájó pontokat veszítettünk a Gyirmót ellen.

Urbányi István, Gyirmót: – Hat nap alatt három kemény mérkőzést játszottunk, komoly ellenfelek ellen – bizonyos szempontból hiba nélkül. Ma alaposan megnehezítettük saját dolgunkat azzal, hogy sok ziccert elpuskáztunk. Sok remek egyéni teljesítmény akadt, amely jó csapatteljesítménnyé állt össze. Ez az egység hozza hétről-hétre az eredményeket. Volt bennünk sebesség, értékes győzelmet arattunk.

forrás: haladas.hu


Bp. Honvéd – Videoton 1-2

Marco Rossi, Honvéd: – Ezen a mérkőzésen minimum döntetlennek kellett volna születnie, talán nyerhettünk is volna. Nem tükrözi az eredmény a látottakat. A Vidi szerintem nem erre készült, amit játszottak – felívelt labdákból próbáltak helyzeteket kialakítani és húzták az időt, nem hiszem, hogy ez volt a terv. Ezen a meccsen inkább mi játszottuk a futballt, de a játékvezető nem volt a helyzet magaslatán. Nincs szerencsénk a játékvezetőkkel, amikor odajutunk, hogy Európa felé lépjünk, vagy rólunk beszéljenek a nagyobb csapatok között, akkor érkezik egy játékvezető, aki rossz napot fog ki. Érdekes kérdést vet fel, hogy miért csak három percet hosszabbított a bíró, két játékost is legyalultak, mégsem villant a sárga, nálunk pedig ilyenkor egyből… Ezen az estén sokkal többet érdemeltünk volna. A Vidi játékosa a tizenhatoson belül a labda felé ütött, kereste a kéz a labdát, de nem volt tizenegyes. Nem tudom, hogy keressünk-e összefüggéseket, vagy csak nincsen szerencsénk. Az viszont biztos, hogy a Honvéd egy hatalmas klub, ami tiszteletet érdemel. A mai meccs után megérdemeljük, hogy beszéljenek rólunk.

Henning Berg, Videoton: – Kiélezett meccs volt, igazi nagy téttel bíró mérkőzést láthattak a nézők, amelyre mindkét csapat jól felkészült taktikailag. A Honvéd ellen nehéz játszani, de a játékosok jól álltak hozzá a meccshez, szenvedélyesen játszottunk. Láttam minőséget a játékunkban, több nagy helyzetünk is volt, két szuper gólt szereztünk – Roland fejese fantasztikus volt, Hadzic átadása után pedig Géresi remek egyéni megoldás után talált be. A kapott gólunknál kicsit balszerencsések voltunk, de végül nyertünk, úgyhogy ennek nincs nagy jelentősége. Elégedett vagyok a védekezésünkkel is, igaz, hogy a Honvéd több alkalommal is eljutott a tizenhatoson belül is, de túl sokszor azért nem kerültek tiszta gólhelyzetbe. A hétközi Ferencváros elleni hétközi mérkőzés után így tudtunk játszani, úgy gondolom, hogy ez nagyon rendben volt. Ha jobb lett volna a pálya, talán jobb mérkőzést játszhattunk volna, de összességében így is sikerült helyzeteket kialakítanunk, jó elmozgásokat láttam, jól megértették egymást a játékosok, elégedett vagyok. A válogatott szünetben a legnagyobb hangsúly azon lesz, hogy még jobban dominálni tudjunk a mérkőzéséken.

forrás: vidi.hu


Vasas – Mezőkövesd 4-0

Michael Oenning, Vasas: – Büszke vagyok a csapatomra. Megmutattuk, hogy nem felejtettünk el focizni. A második félidőben sokkal jobban játszott a csapat és több gólt is rúghattunk volna.

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Az első félidőben el kell dönteni a mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy ne csak egy, hanem két góllal tudjunk vezetni. A Vasas helyzet nélkül tudta megszerezni a vezetést. A második félidő elején kaptunk egy gól és mentünk az eredmény után. El kell mondjam, hogy a legutóbb és most sem kaprunk meg egy jogos tizenegyest. Gratulálok a Vasasnak.

forrás: mezokovesdzsory.hu


Paksi FC – MTK 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben meddőnek bizonyult a fölényünk, még az átlövéseink sem találták el a kaput. Ellenfelünk csak két alkalommal tudott a kapunk elé kerülni, igaz ebből az egyik egy pontrúgást követően egy jó fejes volt, ami a kapufán csattant. A második játékrészben sem volt annyi átütőerő a játékunkban, hogy komoly nyomást tudjunk gyakorolni az MTK-ra. Jobban kellett volna vállalkozni, agresszívebben futballozni. Vendégeinknek ismét adódott lehetősége, tudtuk, hogy Torghelle jól fejel, ezt bizonyította is. Több kell ahhoz, hogy gólhelyzeteket tudjunk kialakítani, a csatársorban többet kell vállalni! Azt is el kell mondani, hogy ellenfelünk jól védekezett, épp ezért kellett volna valami plusz egyénileg. Az jól látszik, hogy a hozzánk látogató ellenfelek nagy gondot fordítanak a védekezésre, és ezt úgy látszik, nehezen tudjuk feltörni.

forrás: paksifc.hu

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Úgy gondolom, igazságos eredmény született, bár nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Az első félidőben a Paks volt mezőnyfölényben, a másodikban viszont inkább nekünk állt a zászló. Sajnos a nagy helyzeteinket ezúttal nem tudtuk kihasználni.

forrás: mtkbudapest.hu


Ferencváros – Újpest 3-3

Thomas Doll, FTC: – Egy-háromnál bíztam benne, hogy vissza tudunk jönni, nagyot küzdöttünk a második félidőben. Fontos volna, hogy hosszútávon csökkenteni tudjuk az első lőtt gólunk után bekapott találatok számát. Ha pontosabban, tisztábban játszanánk, többre vihetnénk.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Egy-háromnál már azt hittük, vége a meccsnek, és elkezdtünk másképp gondolkodni. Olyanokat csináltunk, amiket előtte nem. Megmutattuk, hogy magas szinten is képesek vagyunk játszani, hogy jó csapat vagyunk és reméljük, hogy ezt a későbbiekben több pontra tudjuk majd váltani.

Olvasói sztorik