NB I

Lehet, hogy csak a Fradi ellen búcsúzik a DVTK a stadiontól

A DVTK-szurkolók egy csoportja régóta készül az oly sok szép, és emlékezetes mérkőzésnek helyet adó Diósgyőri stadion méltó elbúcsúztatására – amelyet egy új stadion megépítése követne a tervek szerint –, de még mindig nincs hivatalos dátuma annak, hogy meddig használhatja az élvonalbeli gárda a stadiont – írja az Észak-Magyarország.

Bár egy korábban készült forgatókönyv szerint a szombati, Diósgyőri VTK – Debreceni VSC meccs lett volna az utolsó mérkőzés a létesítményben, de biztos, hogy nem ez lesz.

Lévén az új stadion építésére kiírt pályázat győztesét még mindig nem hirdették ki. A lap értesülése szerint a tendert meghirdető Nemzeti Sportközpontok „felettesénél”, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában vár egy végső bólintásra az egyetlen érvényes pályázatot benyújtó céggel kötendő szerződés jóváhagyása.

Amennyiben ez megtörténik a jövő hónap közepéig, akkor az október 15-re kiírt Diósgyőri VTK – Videoton FC élvonalbeli bajnoki összecsapást még mindenképpen itt rendezik meg.

A Fradi elleni meccsen?

Így vagy ez a találkozó, vagy – a kivitelező cég beleegyezésével – az október 29-re kiírt Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC elleni élvonalbeli mérkőzés lehet az utolsó, amelyet az 1939-ben átadott, 2006-ban – vagyis tíz évvel ezelőtt – több százmillió forintból felújított klubházból, klubházról meg lehet tekinteni.

Olvasói sztorik